Ο τάφος της Αμφίπολης είναι κενοτάφιο του Μεγάλου Αλεξάνδρου!

 
Χωρίς να είμαι ειδικός, παρακολουθώντας τον τελευταίο καιρό τα όσα λέγονται και γράφονται για τον τάφο της Αμφίπολης θα ήθελα να καταθέσω της σκέψεις μου.
Ας μεταφερθούμε νοητά στην Μακεδονία του 323 π.χ. (το ταφικό μνημείο χρονολογείται περί τα 325-300 π.χ.) Δηλαδή όταν πέθανε ο Αλέξανδρος το 323 π.χ.
Οι Μακεδόνες δεν γνώρισαν βασιλιά μεγαλύτερο του Φιλίππου παρά μόνο τον Αλέξανδρο!
Στις 8 Νοεμβρίου 1977, ο αρχαιολόγος Μανώλης Ανδρόνικος ανακοίνωσε την ανακάλυψη του ασύλητου τάφου του Φιλίππου Β΄ στην Βεργίνα, γεγονός που υπήρξε μείζων αρχαιολογική ανακάλυψη παγκοσμίως.
Η μεγαλοπρέπεια του τάφου της Αμφίπολης με τα μέχρις τώρα ευρήματα (μέγεθος, Λέοντας, Σφήκες, Καρυάτιδες) ξεπέρνα αυτόν του Φιλίππου.
Και ερωτώ, ποιος θα τολμούσε να φτιάξει τάφο μεγαλύτερο του Φιλίππου?
Μόνο ο Αλέξανδρος!
Σε μια ταραγμένη περίοδο για την Μακεδονία μετά τον θάνατο του Αλέξανδρου, με δολοφονίες και μάχες διαδοχής στο παλάτι, κανένας δεν θα ετοίμαζε μεγαλοπρεπή τάφο παρά μόνο οι διάδοχοι για τον Αλέξανδρο!
Ο Αντίπατρος διατήρησε στην εξουσία του την Μακεδονία και τους πέριξ λαούς μετά τον θάνατο του Αλεξάνδρου.
Μεγίστη τιμή θα ήταν να είχε τον νεκρό Αλέξανδρο σε τάφο, στα εδάφη του στη Μακεδονία!
Ο Πτολεμαίος (έγινε σατράπης της Αιγύπτου), πρώτος έκλεψε το ιερό πτώμα στην πορεία του για τη Μακεδονία, για να το έχει στο βασίλειό του και άρα να διεκδικεί όχι μόνον τη νομιμότητα, αλλά και την πρωτοκαθεδρία στην εξουσία του κόσμου!
Ο Αλέξανδρος Πέθανε στην Βαβυλώνα 13 Ιουλίου του 323π.χ.
Η είδηση του θανάτου του Αλέξανδρου έφτασε στη Μακεδονία με τα μέσα της εποχής σε μερικούς μήνες από το θάνατό του!
Όταν μαθεύτηκε, προγραμματίστηκε και η ταφή του στη Μακεδονία, σε τάφο που αντίστοιχο δεν υπήρξε!
Η είδηση της κλοπής του πτώματος του από τον Πτολεμαίο έφτασε στη Μακεδονία μερικούς μήνες αργότερα με τα μέσα της εποχής, άρα είχαν όλο το χρόνο στη Μακεδονία να ετοιμάσουν ότι ποιο μεγαλοπρεπές αντιστοιχούσε στον Μέγα βασιλέα τους  Αλέξανδρο!
Γιατί Καρυάτιδες στον τάφο του? 
Γιατί δάσκαλος και παιδαγωγός του Μεγάλου Αλεξάνδρου ήταν ο Αριστοτέλης! (Μαθητής του Πλάτωνα)
Γιατί όχι η Ολυμπιάδα? 
Γιατί η Ολυμπιάδα και άλλα μέλη της οικογένειας του Αλέξανδρου δολοφονήθηκαν, δεν θα τους έκαναν οι διάδοχοι δολοφόνοι τους, τέτοιο ταφικό μνημείο!
Γιατί όχι ο Αντίπατρος η άλλος στρατηγός που επέστρεψε με δόξα και χρήμα από την εκστρατεία?
Γιατί όλοι αυτοί για τους Έλληνες ήταν μικρότεροι του Φιλίππου (που ένωσε όλες της Ελληνικές πόλης και προετοίμασε την εκστρατεία) και πάρα πολύ μικρότεροι του Μεγάλου Αλεξάνδρου!
Μέχρι να τελειώσει η ανασκαφή και τα ευρήματα να μας δείξουν τον κάτοικο του τάφου ας ελπίζουμε...
Η ελπίδα, η προσμονή, ότι ο Μέγα Αλέξανδρος θα έρθει να ταφεί στον τόπο που τον γέννησε, στην Ελλάδα, ζει μέχρι σήμερα! 
Ζει και βασιλεύει!!
Zει άραγε ο βασιλιάς Aλέξανδρος?
          ζει και βασιλεύει
          και τον κόσμο κυριεύει!..

10 σχόλια:

  1. πολυ καλο. ολοι θελουμε να ειναι του αλεξανδρου. μακαρι να εχεις δικιο. αλλα λενε οτι τον θαψαν στην αιγυπτο. αυτο θα φανει αν δεν βρεθει τιποτα μεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολυ σωστα τα ιστορικα στοιχεια αλλα καλυτερα να περιμενουμε. ολοι λενε οτι ειναι θαμμενος σην αιγυπτο. το ποιο συμαντικο ειναι αυτο οτι ολοι θελανε τον ταφο του αλεξανδρου στη χωρα τους αρα σιγουρα και οι μακεδονες ετοιμασαν ταφο για τον αλεξανδρο κ ας μην ηρθε ποτε. μπορει καποτε να ερθει. μπραβο για το κειμενο πολυ σωστο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είσαι δειλός που δε δημοσιεύεις την πραγματική αλήθεια, ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν και Μέγας Σφαγέας. Αλλά έτσι είναι ας καίγονται όλα τα σπίτια αρκεί να μην είναι το δικό μας. Πόσο περήφανος αισθάνεσαι που ο Μέγας έσφαξε τόσους λαούς για να φτάσει στο Γρανικό; Για πες μας πότε είναι η επέτειος της σφαγής των άλλων λαών; Πότε εμείς γιορτάζουμε και πότε πενθεί η αραπιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω να σου πω για τις σφαγές των Ελλήνων από τους φίλους σου!
      Πέρσες. 492-480π.χ. Που προκάλεσε και την εκστρατεία των Ελλήνων με τον Μέγα Αλέξανδρο εναντίον τους!
      Τούρκοι 1453-1830 Τουρκοκρατία
      Τούρκοι 1879-1913 Βαλκανικοί πόλεμοι
      Βούλγαροι 1904-1914 Βαλκανικοί πόλεμοι
      Τούρκοι 1919-1922 Ιονικός διωγμός
      Γερμανοί, Ιταλοί, Αλβανοί 1941-1945 Ναζί
      Τούρκοι 1954 Ανταλλαγή πληθυσμού.
      Τούρκοι 1974 Κύπρος
      Θα μπορούσα να ψάξω και να σου γράψω πολλά για τους εξ ανατολάς φίλους σου, είτε αυτοί είναι Πέρσες (Πακιστανοι), είτε Τούρκοι...
      Αν πρόβλημα σου είναι οι Έλληνες, ο Λεωνίδας, ο Αλέξανδρος, ο Κολοκοτρώνης, ο Πλαστήρας, ο Ζέρβας.... και ο Άγνωστος Στρατιώτης που πολέμησαν και έδωσαν τη ζωή τους για να λες εσύ σήμερα Μαλακίες τότε το Πακιστάν σε περιμένει!
      Καλό ταξίδι!
      Εδώ είναι Ελλάδα!

      Διαγραφή
    2. g latsis
      Τα λες σωστά, απλά να σε διορθώσω. Η Περσία είναι το σημερινό Ιράν.
      Η Βαβυλώνα ήταν στο σημερινό Ιράν και σχετικά κοντά στα σύνορα με το σημερινό Ιράκ.
      Οι κανονικοί Πέρσες ήταν οι τωρινοί Ιρανοί. Απλώς υπετέξαν με την αυτοκρατορία τους όλους τους γύρω λαούς.
      Οι Πακιστανοί είναι ουσιαστικά Ινδικό φύλο.
      Οι Πέρσες σύμφωνα με μελέτες ήταν λευκό φύλο και αναμίχθηκαν με τους υπόλοιπους λαούς που ζούσαν τριγύρω τους, με αποτέλεσμα τους σημερινούς Ιρανούς.
      Αν παρατηρήσεις Ιρανοί και Ιρακινοί ουδεμία σχέση έχουν με τους "μαύρους" σαν Ινδούς, Πακιστανούς.

      Διαγραφή
  4. Το Πακιστάν είναι εδώ και δεν το χεις πάρει χαμπάρι. Ούτε εσύ ούτε τα φιλαράκια σου οι Χρυσαυγίτες. Για τον Μέγα Αλέξανδρο τι να πώ. Του άνοιξαν τα μάτια και την όρεξη οι Πέρσες και είπε να γίνει πλανητάρχης με τον ίδιο τρόπο. Απλά βρήκε δικαιολογία όπως οι Αμερικανοί να εισβάλλει κι αυτός για αντίποινα. Ο Κολοκοτρώνης αφού πολέμησε τους Τούρκους δεν πήρε σβάρνα να κυριεύσει την Τουρκία-Αρμενία-Γεωργία-Ρωσία-Μογγολία-Ιαπωνία στο όνομα της Ελλάδας. Αν μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά πράγμα απίθανο, καλώς. Αν νομίζεις ότι έχω πρόβλημα με τους Έλληνες από την άποψή μου για τον μέγα κούνα τα μυαλά σου λιγάκι. Κι αν έχω φίλους από το εξωτερικό είμαι περήφανος για τον πολιτισμό και την κουλτούρα που κουβαλά ο καθένας τους. Εσύ τι αποκόμισες από τα φιλαράκια σου τους ναζιστές. Πόσα κιλά αίμα και βία; Είσαι περήφανος από το πόγκρομ; Έλαβες μέρος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εμένα οι Φίλοι μου είναι Έλληνες!!
    Εσένα Ηλία, Λαθρομετανάστες, Πακιστανοι!
    Εγώ είμαι Υπερήφανος σαν Έλληνας για τον Μέγα Αλέξανδρο, για όλους που προανέφερα!
    Για την καταγωγή μου και κ εσύ για τους λαθρομετανάστες φίλους σου?
    Ο Αλέξανδρος με το σπαθί του και όλοι οι Έλληνες μετέφεραν πολιτισμό στα πέρατα του γνωστού κόσμου!
    Δεν έχω Φίλους Γερμανούς! Για μένα όλοι οι Γερμανοί είναι Ναζί!
    Γιατί με το χιτλερ ήταν η μάνα κ ο πατέρας του κάθε Γερμανού!
    Αν δεν έκλεβαν ότι Ελληνικό από σύμβολα, αγάλματα, γραφές και γνώση θα ήταν Homo sapiens οι Ούννοι!
    Άσε το παραμυθάκι το αριστερό Ηλία, για να μην πω για τον μεγαλύτερο σφαγέα στην ιστορία των Ελλήνων, το Στάλιν (1922 – 1953)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γι αυτό θα είσαι μια ζωή κουτός, γιατί βλέπεις τα πράγματα μικροπολιτικά. Από όλη αυτή τη συζήτηση έβγαλες συμπέρασμα πως είμαι μαλάκας, κάνω παρέα με λαθρομετανάστες και είμαι αριστερός.
    Και ότι ο πολιτισμός μεταφέρεται με το σπαθί και τον πόλεμο. Μπράβο. Να κάνουμε μια παγκόσμια εκστρατεία πολεμική φυσικά για να μεταλαμπαδεύσουμε σε όλο τον πλανήτη την ελληνικό πολιτισμό. Σκοτώνοντας κόσμο. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν πας στη Μακεδονία μπορείς αντί να πας να δεις στον τάφο του Αλεξάνδρου (σφαγέα των βαρβάρων) μπορείς να πας στο σπίτι του Ατατούρκ (Σφαγέα των Ελλήνων)
      Το συμπέρασμα το βγάζουν όσοι διαβάζουν αυτά που γράφεις. Άσε εμένα, εγώ σε ξέρω...

      Διαγραφή
  7. Όσο προχωράει η ανασκαφή τόσο περισσότερο φτάνουμε στο συμπέρασμα ότι είναι κενοτάφιο του Αλεξάνδρου για δυο λόγους ακόμα. Το ψηφιδωτό που βρέθηκε δείχνει νεκρική πομπή όπου ο Ερμής μεταφέρει στον κάτω κόσμο τον Αλέξανδρο. Αυτό προκύπτει από τον αναβάτη του άρματος Φίλιππο, με το στεφάνι των ολυμπιακών αγώνων και από τα μάτια του αλόγου ένα γαλάζιο και ένα καστανό.(ο Αλέξανδρος είχε το ένα μάτι γαλάζιο και το άλλο καστανό)
    Το περίεργο είναι τι υπάρχει μέσα στα τόσα στρέμματα του μαρμάρινου εξωτερικού περιβόλου! Γιατί σε τόσα στρέμματα τον τάφο καλύπτουν μέχρι τώρα λίγα τετραγωνικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή