Δείτε τα ένσημά σας με ένα κλικ

Διαθέσιμο θα είναι από τη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου μέσω της ιστοσελίδας www.atlas.gov.gr
το ασφαλιστικό βιογραφικό - χρόνος ασφάλισης - από το 1994 και μετά για όλους τους Έλληνες ενώ μέχρι τα τέλη του 2015 τα στοιχεία θα περιλαμβάνουν και τα διαστήματα ασφάλισης πριν από το 1994 διευκολύνοντας, στο εξής, την ταχύτερη έκδοση των συντάξεων.

Την ηλεκτρονική εφαρμογή που αναπτύχθηκε από την ΗΔΙΚΑ παρουσίασε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γ. Βρούτσης. Η πρόσβαση στο ασφαλιστικό βιογραφικό θα γίνεται με τους κωδικούς στο Τaxis και τον ΑΜΚΑ του κάθε ασφαλισμένου ενώ μελλοντικά το ηλεκτρονικό αυτό σύστημα:

- Θα ενημερώνει για τη θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος

- Θα υπολογίζει τη σύνταξη, ακόμη και στις πιο σύνθετες περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης, με το πάτημα ενός πλήκτρου στον υπολογιστή

- Θα ανοίξει το δρόμο για την έκδοση και καταβολή της πρώτης σύνταξης μέσα σε λίγες ημέρες μέσω του Ενιαίου Κέντρου Απονομής Συντάξεων που δρομολογείται να γίνει σε συνδυασμό με την κωδικοποίηση της νομοθεσίας και την προβλεπόμενη διασύνδεση με όλα τα Ταμεία.

Όπως ανακοίνωσε ο Γ. Βρούτσης, στο σύστημα έχουν ενταχθεί περισσότερες από 22,8 δισεκατομμύρια ημέρες ασφάλισης, από 1-1-1994 μέχρι σήμερα (21 χρόνια) και η έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής αποτελεί ιστορική ημέρα για το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου