Πρόγραμμα εορτασμού 25ης Μαρτίου 1821

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Γενικός σημαιοστολισμός από 8ης πρωινής ώρας της 23ης Μαρτίου 2015 μέχρι της δύσεως του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2015.

ΤΡΙΤΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

α. Διακόσμηση προθηκών καταστημάτων με εθνικά χρώματα και φωτογραφίες ηρώων της Επαναστάσεως.
β. Ομιλίες, σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, στις υπηρεσίες αρμοδιότητας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και στα Ν.Π.Δ.Δ , με φροντίδα των προϊσταμένων τους, για τη σημασία της Εθνικής Επετείου.
γ. Ώρα 11:00 Προσκύνημα των μαθητών και των μαθητριών όλων των σχολείων στο Μνημείο των Πεσόντων Ηρώων, στην προτομή του Μανώλη Δούνια και στην προτομή του αρχηγού των Τσακώνων Καπετάν Γιωργάκη Μανωλάκη, όπου θα γίνει κατάθεση στεφάνων. Στη συνέχεια οι μαθητές θα κάνουν τη δοκιμαστική τους παρέλαση.
δ. Φωταγώγηση τις βραδινές ώρες της 24ης και της 25ης Μαρτίου 2015 όλων των δημόσιων καταστημάτων , των ΝΠΔΔ, των Τραπεζών και των οδών, πλατειών , μνημείων κλπ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

α. Ώρα 07:00 π.μ θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των Εκκλησιών.
β. Ώρα 10:00 τέλεση επίσημης Δοξολογίας στον Ιερό Ναό της Μητροπόλεως. Μετά το τέλος της Δοξολογίας, θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την Προϊσταμένη του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Λεωνιδίου Κα Λεμπέση Ελένη. Στη συνέχεια, Σχολεία, Αρχές, Οργανώσεις κλπ με πομπή θα κατευθυνθούν στο Ηρώο της Πόλεως, όπου θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων με εκφώνηση της σειράς κατάθεσης από τον Τελετάρχη, σύντομη ομιλία Δημάρχου και θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ένδοξων νεκρών. Η τελετή θα κλείσει με τον Εθνικό μας Ύμνο. Θα επακολουθήσει παρέλαση των μαθητών με τις Σημαίες των σχολείων τους προς τιμήν των αγωνιστών του 1821. Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με παραδοσιακούς δημοτικούς χορούς από τους μαθητές του Δημοτικού, του Γυμνασίου, του Λυκείου και του ΕΠΑ.Λ Λεωνιδίου.
γ. Ακολουθεί Δεξίωση στο Δημαρχείο.
Οι ιερείς παρακαλούνται να μεριμνήσουν για την κωδωνοκρουσία και να καθορίσουν τα των Ιεροτελεστιών.
Η κ. Διοικητής του Α.Τ Λεωνιδίου παρακαλείται να μεριμνήσει για την τήρηση της τάξεως κυκλοφορίας και απαγόρευσης σταθμεύσεως των οχημάτων κλπ,
α. κατά το Προσκύνημα των μαθητών στο Ηρώο και τις Προτομές των Τσακώνων Ηρώων την Τρίτη 24 Μαρτίου 2015 και ώρα 11:00
β. κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής παρέλασης των μαθητών την Τρίτη 24 Μαρτίου 2015
γ. κατά την προσέλευση των Σχολείων και των Αρχών, στην Μητρόπολη την Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015 και κατά την παρέλαση των σχολείων
δ. κατά τη διάρκεια των παραδοσιακών χορών των μαθητών.
Στα Δημοτικά διαμερίσματα, οι αντίστοιχες εορταστικές εκδηλώσεις, θα πραγματοποιηθούν υπό την αιγίδα και τη φροντίδα των Προέδρων των Τοπικών Συμβουλίων.
ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Ν. ΛΥΣΙΚΑΤΟΣ
 notiakynouria.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου