Υποβολή πρότασης για ανάπλαση Παιδικών Χαρών

Δελτίο Τύπου

Θέμα: Υποβολή πρότασης για την “Προμήθεια Εξοπλισμού Παιδικών Χαρών Δήμου Νότιας Κυνουρίας”, στο πλαίσιο της πρόσκλησης με αριθμό 5211/23-12-2014 του Πράσινου Ταμείου στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015».
Προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής είναι η ασφάλεια των παιδιών μας και η ανάπτυξη ενός υγιούς περιβάλλοντος στο οποίο μπορούν να ενεργούν και να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους αλλά και οι γονείς – συνοδοί να νιώθουν ασφαλείς μέσα σε ένα νέο, ελεγμένο και πιστοποιημένο περιβάλλον. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας υπέβαλε πρόταση, στο πλαίσιο της πρόσκλησης με αριθμό 5211/23-12-2014 του Πράσινου Ταμείου στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015» με τίτλο «Προμήθεια Εξοπλισμού Παιδικών Χαρών Δήμου Νότιας Κυνουρίας» για τη Δράση 7 : Συντήρηση, Βελτίωση και αναβάθμιση της διαμόρφωσης και του αστικού εξοπλισμού ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων, παιδότοπων και πλατειών. Για το σκοπό αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε με την υπ.αριθμ. 89/2015 απόφασή του τη σχετική μελέτη προμήθειας που συντάχθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και την υποβολή πρότασης συνολικού προϋπολογισμού 199.982,01€.
Η πρόταση αφορά την προμήθεια εξοπλισμού παιδικών χαρών και λοιπού αστικού εξοπλισμού για την ανάπλαση έξι παιδικών χαρών του Δήμου Νότιας Κυνουρίας ώστε να πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας, όπως αυτές έχουν καθορισθεί από την κείμενη νομοθεσία, σχετικά με την ασφάλεια και πιστοποίησή τους. Συγκεκριμένα η προμήθεια πρόκειται να καλύψει τις ανάγκες των κάτωθι παιδικών χαρών:
1. Οικισμός Λεωνιδίου πλησίον Παραποτάμιο Δρόμου – Δείτε την πρόταση
2. Οικισμός Λεωνιδίου στην πλατεία 25ης Μαρτίου – Δείτε την πρόταση
3. Παιδικός Σταθμός Λεωνιδίου – Δείτε την πρόταση
4. Νηπιαγωγείο Λεωνιδίου – Δείτε την πρόταση
5. Τοπικής Κοινότητας Μελάνων – Δείτε την πρόταση
6. Τοπικής Κοινότητας Κοσμά – Δείτε την πρόταση
και περιλαμβάνει
• Όργανα παιδικής χαράς εναρμονισμένα με τις ισχύουσες διατάξεις
• Σύγχρονο αστικό εξοπλισμό (παγκάκια, κάδοι απορριμμάτων, φωτιστικά)
• Περιφράξεις χώρων, δάπεδο ασφαλείας και πόρτες
Η προτεινόμενη Πράξη καλείται να αντιμετωπίσει τη σημερινή μη συμμόρφωση των συγκεκριμένων παιδικών χαρών σύμφωνα με τη ισχύουσα νομοθεσία, να αυξήσει δραστικά τα επίπεδα ασφάλειας λειτουργίας και μέσω της προμήθειας κατάλληλου εξοπλισμού να δημιουργήσει πιστοποιημένες ασφαλείς παιδικές χαρές, οι οποίες θα είναι πόλος ξεκούρασης, ψυχαγωγίας και αναψυχής των μικρών μας φίλων και των συνοδών τους.
 notiakynouria.gov.gr

1 σχόλιο:

  1. Συγνωμη προτασεις για αναπλαση παιδικων χαρων.πολυ σωστα.αλλα.παντου εκτος απο τα πουληθρα.ισως το μοναδικο χωριο που ακομα δεν εχει παιδικη χαρα.η σωστα εχει μια με χαλικια κατω και αγκαθια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή