Εθελοντική Αιμοδοσία

 A N A K O I N Ω Σ Η

O ΔΗΜΟΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ
Καλεί, όσους εκ των συμπολιτών μας μπορούν να δώσουν αίμα, να συμμετάσχουν στην εθελοντική αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Νίκαιας στα γραφεία του Εμπορικού-Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου Λεωνιδίου *Νέα Εποχή* και του Μορφωτικού Συλλόγου Λεωνιδίου:

Την ΠΕΜΠΤΗ 27/08/2015 πρωί 9.30 - 13.00
 απόγευμα 17.30 - 20.30

 την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/08/2015 πρωί 9.30 - 13.00

 Όπως η ανάγκη σε αίμα αφορά σχεδόν όλους τους ανθρώπους σε κάποια φάση της ζωής τους, έτσι και η αιμοδοτική προσφορά πρέπει να είναι υποχρέωση όλων.
Η αιμοδοσία είναι ανώδυνη, ακίνδυνη και διαρκεί λίγα λεπτά της ώρας.
Ο αιμοδότης εξετάζεται από τον ιατρό της αιμοδοσίας και μπορεί να γνωρίζει για την κατάσταση της υγείας του.
Το αίμα που προσφέρει κάθε αιμοδότης αναπληρώνεται στον οργανισμό σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την αιμοδοσία και ελέγχεται για ηπατίτιδα Β και C, σύφιλη και AIDS.
 ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ Ή Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΑΣ. ΔΩΣΤΕ: ΑΙΜΑ, ΖΩΗ, ΑΓΑΠΗ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Παρακαλούμε λοιπόν να προσέλθουν όσο το δυνατόν περισσότεροι αιμοδότες γιατί ο σκοπός είναι ΙΕΡΟΣ.
Ο Δήμαρχος Ν. ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ
Χαράλαμπος Ν. Λυσίκατος

5 σχόλια:

  1. Χρονια πολλα την Παναγια μας. 2 ερωτηματα για την αιμοδοσια θελω να κανω. Ειμαι σιγουρος δε θα παρω απαντηση αλλα ο κοσμος μπορει α βγαλει συμπερασμα.
    1. Γιατι η αιμοδοσια δεν γινετε στο κεντρο υγειας οπου υπαρχουν οι υποδομες και οι συνθηκες?
    2. Γιατι το αιμα το δηνουμε στο νοσοκομειο Νικαιας και οχι Τριπολης η Αργους οπου νοσηλευονται ολοι οι Λεωνιδιωτες? Υπαρχει καποιος που κερδιζει απ αυτο? καποιος που δουλευει στο Νικαια και με το αιμα το δικο μου τοσα χρονια κανει καριερα?
    Μηπως λεω εγω, μηπως ετσι καποιοι πουλανε υποχρεωσεις ποιο ευκολα? μηπως λεω εγω πρεπει καποιος για να παρει αιμα στην αναγκη του απο το Νικαια πρεπει να το ζητησει απο 3 συγγεκριμενα ατομα? που το ανταλασουν με ψηφους αυριο? ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το είδες. Όταν επί τσιγκουνη γινόταν μέσα στο δημαρχείο? Στο ένα γραφείο πληρώνε το νερό η μαμά με το παιδάκι και στο δίπλα έδινε αίμα με τη σύριγγα ο άλλος.
    Και ένα κρεβάτι μες το γραφείο του δημάρχου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όποιος ήθελε αίμα το είχε πάντα. Τι από τη Νίκαια τι από την Τρίπολη. Έπαιρνα τηλ το γάτο για αίμα και με έπαιρνε αυτός για ψήφο. Το ποιο λογικό. Εγώ έπαιρνα το αίμα για το συγγενή, το φίλο και έδινα ψήφο δικιά μου, του συγγενή και του φίλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όποιος ήθελε αίμα το είχε πάντα. Τι από τη Νίκαια τι από την Τρίπολη. Έπαιρνα τηλ το γάτο για αίμα και με έπαιρνε αυτός για ψήφο. Το ποιο λογικό. Εγώ έπαιρνα το αίμα για το συγγενή, το φίλο και έδινα ψήφο δικιά μου, του συγγενή και του φίλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το είδες. Όταν επί τσιγκουνη γινόταν μέσα στο δημαρχείο? Στο ένα γραφείο πληρώνε το νερό η μαμά με το παιδάκι και στο δίπλα έδινε αίμα με τη σύριγγα ο άλλος.
    Και ένα κρεβάτι μες το γραφείο του δημάρχου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή