Διερεύνηση δυνατότητας ίδρυσης και λειτουργίας Στέγης Αυτόνομης ή Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ενήλικων ΑΜεΑ στο Δήμο Νότιας Κυνουρίας.

Στο Δήμο Νότιας Κυνουρίας είμαστε πεπεισμένοι ότι χρειαζόμαστε την ίδρυση και την λειτουργία Στέγης Αυτόνομης ή Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ενήλικων ΑΜεΑ.
Στο πλαίσιο αυτό σκεπτόμαστε να συναντήσουμε την Υφυπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γεννηματά  και να προωθήσουμε το θέμα στο ΕΣΠΑ.
Όλοι μας καταλαβαίνουμε την σπουδαιότητα της ίδρυσης μιας τέτοιας δομής στην περιοχή μας.
Για το λόγο αυτό θα πραγματοποιηθεί από τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας (Δήμαρχος, Κωνσταντίνος Τροχάνης) προκαταρκτική έρευνα για την ανίχνευση πιθανών χρηστών.
Η έρευνα αυτή θα βοηθήσει στον καλύτερο προσδιορισμό του αιτήματος για Στέγη Αυτόνομης ή Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ενήλικων ΑΜεα και την σύνταξη κατάλληλης πρότασης για το ΕΣΠΑ.
Πιστεύουμε ότι τα οφέλη της ίδρυσης ΣΑΔ  ή ΣΥΔ (ΑΜεΑ) στο Δήμο Νότιας Κυνουρίας, θα είναι βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Θα αφορούν τα ίδια τα ΑμεΑ, αλλά και τις οικογένειές τους, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και πάνω απ’ όλα θα υλοποιηθεί ο στόχος του τομέα Πρόνοιας για ένταξη των ΑμεΑ ισότιμα στην κοινωνική και επαγγελματική ζωή της περιοχής μας (ενεργητική ένταξη).
Στην προσπάθειά μας αυτή ζητούμε τη βοήθεια του Συλλόγου «Η ΖΕΣΤΗ ΦΩΛΙΑ» (Λεωνίδιο), του κ. Γεωργίου Διατσίγκου (Λεωνίδιο) και των οικογενειών των συμπολιτών μας ΑΜεΑ.

ΓΙΑΝΝΗΣ Η. ΜΑΡΝΕΡΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου