Εκτός του «Βοήθεια στο Σπίτι» 60.000 ηλικιωμένοι!

Η Ε.Ε ορίζει πως δικαιούχοι θα είναι μόνο όσοι έχουν συγγενείς ανέργους! Αν είσαι ηλικιωμένος, ανήμπορος, δεν έχεις συγγενείς ή έχεις αλλά όμως εργάζονται τότε όχι δεν δικαιούσαι να έχεις «Βοήθεια Στο Σπίτι!» 
Η κοινωνική δομή η οποία δημιουργήθηκε από την ύπαρξη δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων αδύναμων να εξυπηρετηθούν, πλέον μπαίνει στο μικροσκόπιο και την επίβλεψη της Ε.Ε η οποία και ορίζει τις νέες προϋποθέσεις!
Βασική προϋπόθεση λοιπόν είναι ο ηλικιωμένος να έχει κάποιο συγγενή άνεργο. Μονάχα έτσι θα μπορεί να λαμβάνει τις ευεργεσίες της κοινωνικής δομής πράγμα και που σημαίνει αυτόματα πως εκτός του προγράμματος τίθενται περίπου 60.000 ηλικιωμένων, αρρώστων και ανήμπορων. Η Ε.Ε δεν έχει υπολογίσει πως κάποιος ηλικιωμένος μπορεί να έχει συγγενείς , να βρίσκονται ωστόσο μακριά και να μην δύναται να παρέχουν την φροντίδα που είναι απαραίτητη.
Το αξιοσημείωτο είναι πως δεν υπάρχει δυνατότητα καμίας τροποποίησης , γεγονός που έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων από δημάρχους, οι οποίοι κάνουν λόγο για «αντικοινωνικές» και «αυστηρές προϋποθέσεις, που αφήνουν εκτός προγράμματος χιλιάδες ηλικιωμένους.
Πιο συγκεκριμένα, δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» θα έχουν μόνο όσοι έχουν κάποιο συγγενικό πρόσωπο άνεργο ή που απειλείται από την ανεργία. Στα άτομα αυτά θα δίνεται από τον ΟΑΕΔ το κουπόνι ώστε το πρόγραμμα να παρέχει τις υπηρεσίες του στους ηλικιωμένους.Όσοι δεν έχουν συγγενείς ή δεν έχουν άνεργο στην οικογένεια μένουν εκτός προγράμματος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η προνοιακή δομή το 2011 θα εξυπηρετεί μόλις 30.000-33.000 ηλικιωμένους από 90.000 που φροντίζει σήμερα.

απο arcadiaportal.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου