Πέρασε το αντάρτικο σχετικά με την οικοδόμηση σε περιοχές Natura

Αποδέχθηκε πλήρως η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, τις ενστάσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και απέσυρε από το νομοσχέδιο τις διατάξεις στις οποίες είχαν αντιταχθεί οι "πράσινοι" βουλευτές σχετικά με την οικοδόμηση σε περιοχές Natura
Η κ. Μπιρμπίλη ανακοινώνοντας στο Κοινοβούλιο την αλλαγή της ρύθμισης το απόγευμα της Τετάρτης, είπε: "Η δεύτερη παράγραφος, αυτή που συζητήθηκε χθες, αντικαθίσταται με την πρόταση κατ'εξαίρεση θεωρούνται άρτια κατά παρέκκλιση γήπεδα έκτασης τουλάχιστον 4.000 τμ, τα οποία κατά τη δημοσίευση του παρόντος θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα σύμφωνα με τις οικίες πολεοδομικές διατάξεις".
Οι βουλευτές της συμπολίτευσης είχαν διαμηνύσει μέσω του Χρήστου Πρωτόπαππα ότι διαφωνούν και με αυτή τη ρύθμιση ζητώντας ταυτόχρονα να "φύγει" ο όρος για την ημερομηνία της 1ης Μαρτίου αλλά και η αναφορά στη μετεγγραφή στο υποθηκοφυλάκειο.
Μάλιστα ο κ. Πρωτόπαππας μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες είπε πως άλλα είχαν συμφωνηθεί μεταξύ των βουλευτών και του υπουργείου και άλλο είναι το κείμενο της ρύθμισης με αποτέλεσμα οι "πράσινοι" βουλευτές να είναι έτοιμοι να μην ψηφίσουν το νομοσχέδιο.
Ο ίδιος δε από του βήματος της Βουλής είπε: "Μπορείτε να βρείτε μια διατύπωση και σχετική διάταξη η οποία να υλοποιεί τις παραπάνω αναγκαιότητες κατά τρόπο απλό, κατά τρόπο σαφή. Είναι μια πρωτοβουλία σας που θεωρούμε ότι μπορεί σημαντικά να βοηθήσει και να ξεπεραστεί και ένας σκόπελος αδικαιολόγητος ίσως, ο οποίος όμως έχει απασχολήσει σημαντικά την κοινή γνώμη"

www.megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου