Η Ομάδα Διάσωσης Νότιας Κυνουρίας συνεχίζει το έργο της!

Στα πλαίσια των εθελοντικών δράσεων η Ομάδα Διάσωσης τους πρώτους 5 μήνες του 2011 πραγματοποίησε τις εξής δράσεις.

Την Κυριακή 16-01-2011 Η Ομάδα Διάσωσης έφτιαξε δυο μονοπάτια στην είσοδο της πόλης του Λεωνιδίου για να διευκολύνει την πρόσβαση στην λίμνη της πελιάς και στην παραλία Λάκκου.

Την Κυριακή 13-02-2011 Η Ομάδα Διάσωσης καθάρισε το μονοπάτι των 3 μύλων

Το 3ήμερο 25,26,27-03-2011 Η ομάδα Διάσωσης συμμετείχε στην κατάβαση του κοκκινόβραχου
Τα μέλη της ομάδας υποστήριξαν αυτή την προσπάθεια του Δήμου Νοτιας Κυνουρίας και μαζί με τους φίλους από τον σύλλογο ΦΟΣ (Φυσιολάτρες Ορειβάτες Σπηλαιολόγοι) επιχείρησαν την πρώτη σπηλαιολογική κατάβαση στην διαδρομή της σημαίας!
Ενα μέλος της ομάδας (Λάτσης) εκπροσώπησε την Ομάδα Διάσωσης  πέρασε το βράχο και άνοιξε το δρόμο για μελλοντικές αποστολές!

Την Κυριακή 10-04-2011 Η ομάδα Διάσωσης καθάρισε το μονοπάτι του Αγ Αθανασίου

Την Τετάρτη 11-05-2011 Η Ομάδα Διάσωσης συμμετείχε στην προσπάθεια «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» με δύτες καθάρισε το λιμάνι του Λεωνιδίου στην Πλάκα. Τα μέλη της ομάδας βούτηξαν στα νερά του λιμανιού και ανέσυραν αντικείμενα κάθε είδους μπροστά στα μάτια των παιδιών του Δημοτικού Σχολείου που με την σειρά τους καθάρισαν τις παραλίες!
Ο εμπορικός Σύλλογος Λεωνιδίου καθάρισε το ποταμάκι και ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας με το οικολογικό πάρκο Πάρνωνα συντόνισαν την προσπάθεια!

Με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Οικολογικό Πάρκο Πάρνωνα αναλαμβάνει δράσεις ενημέρωσης και πυροπροστασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου