Δελτίο Τύπου Δημοτικής Ενότητας Τυρού

1)Ολοκληρώνεται η απογραφή στην Δημοτική Ενότητα Τυρού,χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες των τομεαρχών και των απογραφέων που έκαναν το καλύτερο δυνατόν ώστε να έχει η Δημοτική μας Ενότητα σωστή απογραφή.
2)Βρισκόμαστε σε αναμονή σχετικής πίστωσης από την πολιτική προστασία για τον καθαρισμό δρόμων και οικισμών από ξερά χόρτα.Εν το μεταξύ ο εργολάβος 9ΒΙΟΠΑΛ ΑΕΒΕ) μετά την σχετική δημοπρασία και σύμβαση με την Περιφέρεια ήδη καθάρισε τον επαρχιακό δρόμο από Άργος μέχρι και τα Πούλιθρα.
3)Βρισκόμαστε σε αναμονή για την ψήφιση του προϋπολογισμού για το έτος 2011 που συναντά δυσκολίες τόσο λόγο του Καλλικράτη όσο και λόγο της οικονομικής δυσπραγίας του πρώην Δήμου Λεωνιδίου.Έτσι λοιπόν οι οικονομικές δυνατότητες της Δημοτικής Ενότητας Τυρού εν μέσω και της οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα μας αναμένονται να είναι περιορισμένες, ήδη έχει γίνει οικονομικό ψαλίδισμα από την Δημοτική αρχή σε όλα τα επίπεδα (εκδηλώσεις, πολιτιστικά, ημερομίσθια κτλ.).
4)Πρόγραμμα εκτεταμένων αναλύσεων νερού βρίσκεται σε εξέλιξη από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείον και τον χημικό κ. Γ.Νικητόπουλο ιδιαίτερη φροντίδα λαμβάνεται για την γεώτρηση στην θέση (Χάβος) στην οποία η υπεράντληση και η μεγάλη σπατάλη που υπήρχε προκαλεί σημαντικές αλλοιώσεις στην ποιότητα του νερού.
Η Δημοτική Ενότητα Τυρού θα επιβάλει ωράριο χρήσης στα ντους της παραλίας, ενώ τέλος θα δοθεί στην ανεξέλεγκτη άντληση από τους γεωργούς επίσης θα κλείσουν οι κοινόχρηστες παροχές στην παραλία που υπήρχαν για την καθαριότητα των δρόμων.
Θα ληφθεί απόφαση ώστε να υπάρχουν κοινόχρηστα σημεία παροχής νερού για το πότισμα των ζώων την εξυπηρέτηση μελισσοκόμων κτλ.
5)Ξεκίνησε η προετοιμασία για την επερχόμενη τουριστική περίοδο με καθαρισμό κοινόχρηστων χώρων,στρώσιμο και καθαρισμό παραλιών από Κρυονέρι μέχρι το Λειβάδι όπως επίσης για τον φωτισμό και την επισκευή των ντους.
6)Γίνονται προσπάθειες από την Δημοτική Αρχή για την αποδοχή προς ένταξη και χρηματοδότηση της μελέτης που έχει πραγματοποιηθεί για την κατασκευή μονάδας επεξεργασίας βοθρολυμάτων στην Δημοτική Ενότητα Τυρού ώστε να βρεθεί λύση για το χρόνιο πρόβλημα της μεταφοράς τους αλλά και την μεγάλη οικονομική επιβάρυνση των κατοίκων μας.
7)Το έργο βελτίωσης του δρόμου προς Παλαιόχωρα Τυρού που εκτελείτε από την Νομαρχία βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση του, βρίσκεται στο στάδιο απομάκρυνσης βράχων και απομένουν κάποιες τσιμεντοστρώσεις.
8)Μετά τις συνεχείς παρεμβάσεις και διαμαρτυρίες προς την Δ.Ε.Η σχετικά με τις διακοπές ρεύματος λόγο υπερφόρτωσης του δικτύου στην Νότια Κυνουρία επιτέλους η Δ.Ε.Η αποφάσισε να αντιμετωπίσει το μεγάλο αυτό ζήτημα.
9)Μετά από επικοινωνία με το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων του Πολεμικού Ναυτικού συναντήσαμε δυσκολίες στην μελέτη κατασκευής καταδυτικού πάρκου στον όρμο Τυρού, η Δημοτική Ενότητα Τυρού θα συνεχίσει τις προσπάθειες παρά τις γραφειοκρατικές δυσκολίες και το μεγάλο μπέρδεμα αρμοδιοτήτων.

Για την Δημοτική Ενότητα Τυρού
Ο Αντιδήμαρχος Ιωάννης Τριανταφύλλου
tyrostsakonia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου