Εκδηλώσεις σήμερα και αύριο στο Μοναστήρι της Έλωνας στο Λεωνίδιο

Πιστοί απ' όλη την χώρα, συρρέουν στη Μονή της Παναγίας Έλωνας, στο Λεωνίδιο Κυνουρίας, για να προσκυνήσουν την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας που γιορτάζει τον Δεκαπενταύγουστο.
Σήμερα, Κυριακή, παραμονή της εορτής, θα τελεστεί στις 7 το απόγευμα Μέγας αρχιερατικός εσπερινός στην Ιερά Μονή και θα ακολουθήσει στις 9 το βράδυ ιερά αγρυπνία, χωροστατούντος του σεβασμιότατου μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας Αλεξάνδρου.
Ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο, θα τελεστεί το πρωί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ενώ οι λατρευτικές εκδηλώσεις και οι ιερές ακολουθίες θα συνεχιστούν καθημερινά ως τα Εννιάμερα της Θεοτόκου, Τρίτη 23 Αυγούστου.
Το προσωνύμιο της Παναγίας ''Έλωνα'' αξίζει να αναφέρουμε ότι προέρχεται από την τσακώνικη τοπική διάλεκτο και την λέξη "έουνη" που σημαίνει Ελεούσα.
Η εικόνα της Παναγίας της Έλωνας είναι αγιογραφία, καλυμμένη με χρυσό "πουκάμισο" κι αποδίδεται τον Ευαγγελιστή Λουκά.
Σύμφωνα με την παράδοση, η εικόνα βρέθηκε από βοσκούς της περιοχής, σε απόκρημνη κι απρόσιτη θέση και εντοπίστηκε γιατί κατά θαυμαστό τρόπο φωτιζόταν επίμονα το σημείο.
Στην εικόνα αυτή της Θεοτόκου έχουν αποδοθεί πολλά θαύματα και γι' αυτό πλήθος από τάματα πιστών περιβάλουν το προσκυνητάρι, ενώ οι πιστοί όλο το χρόνο, κυρίως όμως αυτές της ημέρες, από κάθε γωνιά της χώρας ακόμα κι από το εξωτερικό, φτάνουν με κάθε τρόπο και μέσο, για να εκπληρώσουν το τάμα τους και να δείξουν την αγάπη και την ευγνωμοσύνη τους στο πρόσωπο της Θεοτόκου.

Απο ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΡΚΑΔΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου