Από το Κτηνιατρείο της Τρίπολης θα εξυπηρετούνται οι κτηνοτρόφοι του Λεωνιδίου!!!

Από το Κτηνιατρείο της Τρίπολης θα εξυπηρετούνται οι κτηνοτρόφοι του Λεωνιδίου!!!
Οι βουλευτές Αρκαδίας,Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Ανδρέας λυκουρέντζος, είχαν καταθέσει αναφορές στη Βουλή των Ελλήνων προς τα αρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σχετικά με το θέμα της έλλειψης κτηνιάτρου στην περιοχή του Δ.Δ. Λεωνιδίου του Δήμου Νότιας Κυνουρίας και τα προβλήματα που έχουν προκύψει για τους γεωργο-κτηνοτρόφους.
Η αναφορά του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, αποτελεί συνέχεια άλλης αντίστοιχης αναφοράς, την οποία είχε καταθέσει στις 18-11-2010, καθώς το πρόβλημα με την έλλειψη κτηνιάτρου στην περιοχή υφίσταται από τον Αύγουστο του 2010, χωρίς να έχει βρεθεί έως σήμερα κάποια ικανοποιητική λύση για τους κατοίκους γεωργο-κτηνοτρόφους της περιοχής.
Στην απάντηση του το υπουργείο Εσωτερικών, κοινοποίησε την απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Ευάγγελου Γιαννακούρα με την οποία ενημερώνει ότι το Δ.Δ. Λεωνιδίου εξυπηρετείται από την κτηνιατρική υπηρεσία του Άστρους μια φορά εβδομαδιαίως, η οποία μέχρι πρόσφατα ήταν στελεχωμένη με έναν τεχνολόγο Ζωικής παραγωγής και έναν κτηνίατρο. Λόγω συνταξιοδότησης του κτηνιάτρου Άστρους, η εξυπηρέτηση του Δήμου Νότιας Κυνουρίας γίνεται από την Δ/νση Κτηνιατρικής τη Τρίπολης.
Επιπλέον, ενημερώνουν ότι επίκειται πρόσληψη προσωπικού (κτηνιάτρων) ορισμένου χρόνου για την υλοποίηση του προγράμματος του μελιταίου πυρετού.
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην απάντησή του επισημαίνει ότι με πρόσφατο νόμο το ανώτατο όριο για εκτός έδρας μετακινήσεις των κτηνιάτρων έχει αυξηθεί από 60 σε 80 ημέρες, ώστε να καλύπτονται έκτακτες υπηρεσιακές ανάγκες.
kalimera-arkadia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου