Γυναίκα διαιτητής από το Λεωνίδιο

Μια γυναίκα διεκδικεί με αξιώσεις (για πρώτη φορά) θέση στους ισχυρούς της ελληνικής διαιτησίας. Η Ελένη Κυρίου είναι υποψήφια για τη νέα Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, εξαργυρώνοντας την ανέλιξή της στα στρώματα της διαιτησίας μετά το τέλος της καριέρας της ως διαιτήτριας.
Γεννήθηκε το 1970 και μεγάλωσε στον τόπο καταγωγής της το Λεωνίδιο.
Το 2003 μπήκε στον πίνακα διαιτητών της Γ’ Εθνικής, στον οποίο έμεινε μέχρι την περίοδο 2008-2009, οπότε αποφάσισε να κρεμάσει τη σφυρίχτρα της. Συνολικά διηύθυνε τριάντα παιχνίδια στην τρίτη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία και ένα ματς του Κυπέλλου Ελλάδας. Το τελευταίο της παιχνίδι ήταν ακριβώς πριν από δύο χρόνια μεταξύ Ζακύνθου και Νέων Επιβατών.
Αμέσως μετά, με την παρότρυνση φίλων της, αποφάσισε να ασχοληθεί με άλλους τομείς για να παραμείνει κοντά στον χώρο της διαιτησίας που είναι το μεγάλο της πάθος. Ένας από τους διαιτητές που της είχαν πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη ήταν ο Γιώργος Δούρος, από τους κορυφαίους στην εποχή του, ο οποίος τη βοήθησε τόσο όσο βρισκόταν μέσα στους αγωνιστικούς χώρους όσο και στη συνέχεια. Μεσολάβησε και η… μεταγραφή της από τον Σύνδεσμο Διαιτητών Αρκαδίας, στον οποίο ανήκε όσο σφύριζε, στον Σύνδεσμο Διαιτητών Αθηνών, στον οποίο ανήκει τώρα έχοντας την ιδιότητα του εκπαιδευτή διαιτησίας.
Η Ελένη Κυρίου είναι η μοναδική γυναίκα ανάμεσα σε σαράντα τρεις άντρες -όλοι τους παλαίμαχοι διαιτητές- που οποίοι απέκτησαν το δίπλωμα του εκπαιδευτή διαιτησίας 1ης κατηγορίας για την περίοδο 2010-11. Μεταξύ αυτών, μεγάλα ονόματα του χώρου, όπως ο Κύρος Βασσάρας ή διαιτητές με μεγάλο παρελθόν στα ελληνικά γήπεδα (Μιντιούρης, Σπυρόπουλος, Ζωγράφος κ.ά.). Πλέον η φιλόδοξη Ελένη Κυρίου προβάρει τα ρούχα της για μια θέση στη νέα Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, για να αποδείξει ότι το ασθενές φύλο μόνο ασθενές δεν είναι, εισβάλλοντας σε έναν καθαρά ανδροκρατούμενο χώρο.
arcadialive.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου