ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2012 – ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ

Η πρώτη μέρα των αγώνων Εδω


3os Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΜΟΥΡΙΔΗΣ ΣΤΟ ΛΕΩΝΙΔΙΟ

Ο ΣΛΟΒΕΝΟΣ ΡΟΜΠΕΡΤ ΒΡΕΤΣΕΡ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΕΤΑΠ ΚΑΙ ΘΑ ΦΟΡΑ ΤΗ ΜΠΛΕ ΦΑΝΕΛΑ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΡΕΥΟΜΕΝΟΥ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΠΑΡΟΝ ΕΔΩΣΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟ

Όπως συνηθίζουν να λένε οι ποδηλάτες , το 1ο ΕΤΆΠ κάθε ποδηλατικού γύρου είναι πάντα σημαντικό και πολλές φορές καθοριστικό για τη συνέχεια. Ωστόσο τα 138 πρώτα χλμ του Διεθνούς Γύρου Ελλάδας-ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ από την Αρχαία Κόρινθο στο Λεωνίδιο, δεν έκρυβαν σημαντικές εκπλήξεις. Σε μια διαδρομή με ήπιες ανηφόρες οι επιθέσεις άρχισαν νωρίς και τα φαβορί ξεχώρισαν από τα πρώτα κιόλας χλμ. 93 ποδηλάτες από 17 ομάδες, ξεκίνησαν στις 10 το πρωί από την Αρχαία Κόρινθο. Ο καιρός ήταν ιδανικός , ο δρόμος γενικά σε πολύ καλή κατάσταση και μόνο ο πλάγιος άνεμος δυσκόλεψε την κούρσα. Μετά από 3 ώρες 8 λεπτά και 3 δεύτερα ο Σλοβένος Ρόμπερτ Βρέτσερ της Αυστριακής Voralberg πέρασε πρώτος τη γραμμή τερματισμού του Λεωνιδίου.Πίσω του με τον ίδιο χρόνο ο «γερόλυκος» Ιταλός Νταβίντε Ρεμπελίν της ΜeridianaKamen, Ολυμπιονίκης στο Πεκίνο το 2008, πήρε τη δεύτερη θέση , για να ακολουθήσει τρίτος ο δικός μας Γιάννης Ταμουρίδης της S.PTableware με 3.08.53

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου σκέλους, τη μπλε φανέλα της γενικής φορά ο σημερινός νικητής του ετάπ Ρόμπερτ Βρέτσερ ο οποίος παίρνει μπόνους 10 δευτερολέπτων στο αυριανό 2ο ετάπ. Εξι δευτερόλεπτα είναι το μπόνους χρόνου του Ρεμπελίν και τέσσερα του Ταμουρίδη.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ο οποίος υποστηρίζεται από το ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ήταν και ο νικητής του πρώτου από τα δύο σπριντ ανάβασης στο 101ο χλμ ενώ το 2ο σπριντ βουνού το κέρδισε ο Ρόμπερτ Βρέτσερ

Τρείς Έλληνες προηγούνται στην ατομική κατάταξη του ετάπ της κατηγορίας κάτω των 19 χρόνων του Γύρου.

Πρώτος βρίσκεται ο Γιώργος Μπούγκλας της GIOS –DEYSERLEONKASTRO, δεύτερος είναι ο Γιώργος Καράτζιος της S.PTABLEWARE και τρίτος ο Χαράλαμπος Καστραντάς αθλητής επίσης της GIOS –DEYSERLEONKASTRO

Ρόμπερτ Βρέτσερ. Νικητής πρώτου ετάπ

«Κάθε νίκη είναι όμορφη. Δεν περίμενα σήμερα να νικήσω το ετάπ γιατί δεν είμαι πολύ καλός στις χαμηλές ανηφόρες , αλλά στον αγώνα είδα τελικά ότι είχα δυνάμεις . Ημουν στο πρώτο γκρούπ από την αρχή με καλούς αντιπάλους και αποφάσισα μετά το τελευταίο βουνό να επιτεθώ. Το υπόλοιπο γκρούπ μαζί με τον Ντάβιντε Ρεμπελίν με έπιασε , πήγαμε μαζί μέχρι το τέλος και πριν τον τερματισμό πέρασα εγώ πρώτος. Νομίζω ότι αν η ομάδα μου πάει καλά στο τρίτο και στο τέταρτο ετάπ που είναι τα πιο δύσκολα, τότε έχουμε ελπίδες να κερδίσουμε στη γενική του Γύρου».

Ντάβιντε Ρεμπελίν Δεύτερος νικητής 1ου Εταπ

«Το τελευταίο κομμάτι της διαδρομής ήταν δύσκολο γιατί έγιναν πολλές επιθέσεις ενώ και ο πλάγιος αέρας δυσκόλευε την προσπάθεια. Η οργάνωση είναι καλή, ο δρόμος αν εξαιρέσουμε τα τελευταία 2 χλμ ήταν πολύ καλός και η διαδρομή πραγματικά υπέροχη.

Στην Ελλάδα είχα τρέξει πολύ μικρός στους Μεσογειακούς Αγώνες, ενώ πήρα μέρος και στο Γύρο Ιταλίας όταν τα δύο πρώτα ετάπ είχαν γίνει στην χώρα σας το 1996».

Γιάννης Ταμουρίδης. Τρίτος νικητής του 1ου εταπ

«Το πρώτο ετάπ κάθε γύρου είναι πάντα σημαντικό. Δεν ήταν τόσο εύκολο όσο φαινόταν. Οι χαμηλές ανηφόρες και οι συνεχείς επιθέσεις, προκάλεσαν έντονο συναγωνισμό . Κατάφερα να ξεκολλήσω νωρίς και να μπω στο γκρουπ ενώ κέρδισα και ένα σπριντ ανάβασης. Νομίζω ότι στις λεπτομέρειες κρίθηκε η πρώτη θέση και θα μπορούσα να την κατακτήσω σήμερα. Ήταν καλά για ξεκίνημα, θα δούμε στη συνέχεια γιατί κάθε αγωνιστική μέρα κρύβει εκπλήξεις και παγίδες».

Ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας υποδέχθηκε με ενθουσιασμό τους ποδηλάτες στον τερματισμού του Λεωνιδίου, όπου την καρό σημαία του τερματισμού «κατέβασε» ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μαρνέρης. Στο πόντιουμ των νικητών, τη μπλέ φανέλα του προπορευόμενου αθλητή του γύρου, φόρεσε στον Σλοβένο Ρόμπερτ Βρέτσερ ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ .Πέτρος Τατούλης.

Πέτρος Τατούλης : Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

«Η Πελοπόννησος είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι δράσης του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ και χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί αυτό το γεγονός το έχει αγκαλιάσει το σύνολο των πολιτών της Πελοποννήσου. Όλη η νεολαία δίνει το παρόν και αυτό είναι σημαντικό μήνυμα. Όπως πολύ σημαντική είναι και η ώθηση που δίνει στην περιοχή μας η διεξαγωγή της διοργάνωσης προβάλλοντας για πέντε ημέρες τις ομορφιές της»
Γιάννης Μαρνέρης: Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας

«Κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε και νομίζω ότι ανταποκριθήκαμε στις απαιτήσεις ενός αγώνα σαν το Γύρο Ελλάδας. Είμαστε υπερήφανοι που φιλοξενούμε το πρώτο ετάπ . Ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ξέχωρα από ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός είναι και μια μοναδική ευκαιρία προβολής για τον τόπο μας και τον πολιτισμό μας.»
race.hellenic-cycling.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου