Αύριο περνά από το Λεωνίδιο ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας!

5 αγωνιστικές ημέρες,700 χιλιόμετρα, 17 ομάδες, 102 αθλητές.

Πίσω από τους αριθμούς ένα μελίσσι εκατοντάδων ανθρώπων με εξειδικευμένες γνώσεις και πολύ μεράκι, εργάζεται πυρετωδώς βάζοντας τις τελευταίες πινελιές ενόψει της 16ης Μαΐου, ημέρας που θα ξεκινήσει από την Αρχαία Κόρινθο η συναρπαστική περιπέτεια του 18ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΥ ΓΥΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ, για να τερματίσει μετά από 5 αγωνιστικά σκέλη (ετάπ) στην Πλατεία Δημαρχείου Αθηναίων (Κοτζιά), την Κυριακή 20 Μαϊου.
Σε εντατικούς ρυθμούς και οι Περιφέρειες Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Αττικής, καθώς οι Δήμοι Κορινθίων, Νότιας Κυνουρίας (Λεωνίδιο), Σπάρτης, Πύλου – Νέστορος (Μεθώνη), Αρχαίας Ολυμπίας, Καλαβρύτων και Αθηναίων, συνεργάζονται καθημερινά με την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας για το συντονισμό των ενεργειών προκειμένου να ρυθμιστεί κάθε λεπτομέρεια της κορυφαίας διοργάνωσης της Ποδηλασίας Δρόμου.
Το ενδιαφέρον των τοπικών κοινωνιών στις πόλεις απ΄όπου θα περάσει εφέτος ο Γύρος της Ελλάδας γίνεται ολοένα και εντονότερο για τη μεγαλύτερη Ελληνική ποδηλατική διοργάνωση, καθώς οι κατά τόπους Δήμοι κινητοποιούν τους πολίτες τους να γίνουν μέρος της μεγάλης ποδηλατικής γιορτής στις πόλεις τους.
Οι λαϊκοί ποδηλατικοί αγώνες που θα διεξάγονται πριν από τον τερματισμό κάθε σκέλους του αγώνα, οι επιμέρους εκδηλώσεις με τη συμμετοχή μαθητών, και το θέαμα που θα προσφέρει η φαντασμαγορική πολύχρωμη φάλαγγα, ποδηλατών, αυτοκινήτων των ομάδων και μοτοσυκλετών που απαρτίζουν το μεγάλο αγώνα, θα μονοπωλήσουν την προσοχή όλων.
Πέρα από το μεγάλο αγωνιστικό του ενδιαφέρον, ο Γύρος της Ελλάδας στοχεύει διαχρονικά στην προβολή και την ανάδειξη της χώρας ως μοναδικού τουριστικού προορισμού, αξιοποιώντας το προνόμιο της Ποδηλασίας Δρόμου να αναδεικνύει ιδανικά τις μαγευτικές εικόνες της Ελληνικής φύσης αλλά και τα ζωντανά ιστορικά μνημεία του πολιτισμού μας.
Στο «Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας 2012 – ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ» θα συμμετάσχουν συνολικά 17 ομάδες στην πλειονότητά τους επαγγελματικές. Από Ελληνικής πλευράς θα πάρουν μέρος τέσσερις (4) ελληνικές ομάδες: η Εθνική Ομάδα της Ελλάδας – ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ, η ομάδα ΟΠΑΠ, καθώς και δύο επαγγελματικές ομάδες: η Gios – Deyser LEON KASTRO και η SP TABLEWARE.
Μετά από επιλογή των ομοσπονδιακών προπονητών, την εξαμελή Εθνική Ομάδα της Ελλάδας – ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ (ΝΑΤΙΟΝΑL TEAM OF GREECE – POST BANK) απαρτίζουν οι αθλητές: Πολυχρόνης Τζωρτζάκης, Δημήτρης Χαϊδεμενάκης , Αλέξανδρος Παπαδερός , Αναστάσιος Κουρμπέτης, Ιωάννης Σπανόπουλος και Νίκος Ιωαννίδης.
Τη δεύτερη Ελληνική ομάδα με την επωνυμία ομάδα ΟΠΑΠ (ΤEAM OPAP) συγκροτούν οι αθλητές: Γώργος Νείλας, Νίκος Καλουδάκης, Ιωάννης Δρακάκης, Πέτρος Γκαζώνης, Βασίλης Τσοπούρογλου και Παύλος Χαλκιόπουλος.
Συνοπτικά η αγωνιστική διαδρομή του 18ου Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας –ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ είναι:

Τετάρτη 16 Μαΐου 1ο ΕΤΑΠ

Αρχαία Κόρινθος-Λεωνίδιο 138 χλμ

Πέμπτη 17 Μαΐου 2ο ΕΤΑΠ

Λεωνίδιο-Σπάρτη 133 χλμ

Παρασκευή 18 Μαΐου 3ο ΕΤΑΠ

Σπάρτη –Μεθώνη 135,2 χλμ

Σάββατο 19 Μαΐου 4ο ΕΤΑΠ

Αρχαία Ολυμπία-Καλάβρυτα 149 χλμ

Κυριακή 20 Μαΐου 5ο ΕΤΑΠ

Κόρινθος-Αθήνα (Τερματισμός στο Δημαρχείο-Πλ. Κοτζιά) 104 χλμ

Ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας – ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ τελεί υπό την πολύτιμη αιγίδα των Δήμων Κορινθίων, Νότιας Κυνουρίας (Λεωνίδιο), Σπάρτης, Πύλου – Νέστορος (Μεθώνη), Αρχαίας Ολυμπίας, Καλαβρύτων και Αθήνας, καθώς και των Περιφερειών Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Αττικής.
Η διοργάνωση πραγματοποιείται με την πολύτιμη αιγίδα του φορέα «Συμμαχία για την Ελλάδα» του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.) με στόχο τη συντονισμένη δράση και την προώθηση θεμάτων εθνικής σημασίας, όπως ο ελληνικός πολιτισμός και τουρισμός.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της διοργάνωσης (http://race.hellenic-cycling.gr/el/), ή να επικοινωνήσετε με τον Υπεύθυνο Γραφείου Τύπου, κ. Γρηγόρη Τάτση (6972-507475).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου