ΕΝΑΡΞΗ 7ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΣΑΚΩΝΙΑΣ «ΜελιτζάΖΖ 2012»

(Πλατεία Μητροπόλεως Λεωνιδίου).

Το 2011 η πρώτη μελιτζάzz μας πήγε ένα μικρό ταξίδι σε jazz μουσικές και γεύσεις.

Φέτος είπαμε να κάνουμε ένα μεγαλύτερο ταξίδι, τετραήμερο. Και να πάμε λίγο πιο μακριά, να καλύψουμε όλη τη Μεσόγειο, από την ανατολή στη δύση. Με τοπικούς και μακρινούς χορούς και μουσικές, με ντόπιες και ξενόφερτες μελιτζανογεύσεις.
Η μελιτζάzz του 2012 είναι ένα ethno-jazz ταξίδι στη Μεσόγειο, από την Πέμπτη 12 έως και την Κυριακή 15 Ιουλίου. Είναι γιορτή του ΑγροΤουρισμού, του Ουρανού - του Βουνού και της Θάλασσας, του απαράμιλλου Φυσικού - Θρησκευτικού και Αρχιτεκτονικού Περιβάλλοντος της Νότιας Κυνουρίας. Είναι η Γιορτή της Κοινωνικής μας Αρχοντιάς.
Μαζί λαούτο και καχόν, τσακώνικος χορός και flamenco, ταραντέλα και απτάλικο. Μαζί πολυφωνικά της Μακεδονίας και σεφαραδίτικα της Ισπανίας, γκρεκάνικα της κάτω Ιταλίας και jazz manouche/gypsy swing της Γαλλίας, παραδοσιακά σμυρναίικα και ανδαλουσιανές bulerias. Στο Λεωνίδιο, σε έναν τόπο ιστορικό και παραδοσιακό, στην καρδιά της σίγουρης περιοχής της Τσακωνιάς, μιας σπάνιας γωνιάς της Μεσογείου. Της Μεσογείου με τα εξαιρετικά προϊόντα και την πασίγνωστη διατροφή, τους πολιτισμούς χιλιετιών, το ταμπεραμέντο των λαών της.
Κρατάμε τον πολιτισμό μας, την παράδοσή μας, τη γαστρονομία μας. Εμπνεόμαστε, δημιουργούμε και συνεχίζουμε ετοιμάζοντας, με τους Ιταλούς - Κύπριους και Εβρίτες Φίλους μας το Σχέδιό μας «Μικρές Μεσογειακές Ιστορίες: Δράσεις Πολιτισμού, Γαστρονομίας και Τέχνης». Η πολυφωνία των πολιτισμών της Μεσογείου, η ατμόσφαιρα στα σοκάκια του Λεωνιδίου, οι γλυκύτατες σαν τον τόπο μας και τους ανοιχτόμυαλους ανθρώπους μας jazz μελιτζανογεύσεις μας και έτοιμο το τσακώνικο ταξίδι μας στη Μεσογειακή μουσική κουζίνα μελιτζάzz.
Με τις φράσεις της Τσακώνικης Διαλέκτου
«Καούρ εκάνατε τθον Άγιε Λίδι»
(Καλώς ήλθατε στο Λεωνίδιο)
&
«Καούρ εκάνατε τθο ταξείϊδι νάμου τθα Μεσόγειο»
(Καλώς ήλθατε στο ταξίδι μας στη Μεσόγειο)
κηρύσσω
(βέβαιος για την επιτυχία του)
την έναρξη
του 7ου Φεστιβάλ Τσακωνιάς
ΜελιτζάΖΖ 2012.

13-07-2012
ΓΙΑΝΝΗΣ Η. ΜΑΡΝΕΡΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου