«ΛΕΩΝΙΔΙΟ: Νέος ευρωπαϊκός αναρριχητικός προορισμός [1η διεθνής συνάντηση - γιορτή αναρριχητισμού Πρασσιών (Κήπου Διονύσου)]».

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
προς
τους περί τον τουρισμό επαγγελματίες της περιοχής Λεωνιδίου
με θέμα
«ΛΕΩΝΙΔΙΟ: Νέος ευρωπαϊκός αναρριχητικός προορισμός [1η διεθνής συνάντηση - γιορτή αναρριχητισμού Πρασσιών (Κήπου Διονύσου)]».


  Το Λεωνίδιο (αρχαίες Πρασσιές, Κήπος Διονύσου) αποτελεί πλέον τόπο ιδιαίτερου αναρριχητικού ενδιαφέροντος. Τα πολλά βράχια καλής ποιότητας, η εύκολη πρόσβαση από την Αθήνα, το ήπιο κλίμα, η παραθαλάσσια θέση του, το έντονο ενδιαφέρον γνωστών ελλήνων και ευρωπαίων αναρριχητών, σε συνδυασμό με την αυθεντική τσακώνικη φιλοξενία και διατροφή και τα αγροτικά προϊόντα βιολογικής καταγωγής, την ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά του, το καλοδιατηρημένο οικιστικό και φυσικό περιβάλλον του - τα αρχοντικά του - τα  ποιοτικά τουριστικά καταλύματά του  - τους αναβαθμισμένους χώρους εστίασης και αναψυχής - τον δασικό / πεζοπορικό και βοτανικό κήπο της ευρύτερης περιοχής κ.λ.π δύνανται να συμβάλλουν καθοριστικά ώστε το Λεωνίδιο να γίνει σημαντικός ευρωπαϊκός αναρριχητικός προορισμός.
  Ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας έχοντας προσδιορίσει τα πολλαπλά οφέλη για το Λεωνίδιο και την ευρύτερη περιοχή από τη δραστηριότητα αυτή προωθεί τη δημιουργία επίσημου αναρριχητικού πάρκου στο Λεωνίδιο, στηρίζοντας παράλληλα με πολλούς τρόπους τη διάνοιξη αναρριχητικών διαδρομών από προσφερόμενους εθελοντικά έλληνες και ευρωπαίους αναρριχητές.
  Με τον αριθμό των διαδρομών που ανοίγονται κάθε χρόνο και τη σχετική διαφήμιση υπολογίζεται ότι το Λεωνίδιο, ακολουθώντας το παράδειγμα της Καλύμνου, μπορεί ν’ αποτελέσει σύντομα έναν από τους γνωστότερους και χρηστικότερους αναρριχητικούς προορισμούς της Ευρώπης.
  ΄Εχοντας κατά νου τα παραπάνω ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας - κάτοικοι του Λεωνιδίου και γνωστοί έλληνες και ευρωπαίοι αναρριχητές προσφερόμαστε ν’ αναλάβουμε πρωτοβουλία διοργάνωσης μιας διεθνούς συνάντησης - γιορτής αναρριχητισμού στο Λεωνίδιο (Πλάκα / κάμπινγκ Τροχάνη, κέντρο Λεωνιδίου, αναρριχητικό πεδίο), την περίοδο των Χριστουγέννων - Πρωτοχρονιάς, με σκοπό να γίνει ευρύτερα γνωστός ο τόπος μας ως νέος ευρωπαϊκός αναρριχητικός προορισμός. Για τον ίδιο σκοπό οι παραπάνω προσπαθούμε να δημιουργήσουμε και ιστοσελίδα προώθησης του αναρριχητισμού στην περιοχή μας με την ηλεκτρονική ονομασία Climbing-leonidio.com.
  Την πρωτοβουλία μας αυτή χρειάζεται κατά τη γνώμη μας να συμπληρώσουν κατ’ αρχήν και οι περί τον τουρισμό επαγγελματίες του Λεωνιδίου, τους οποίους προσκαλούμε να συμμετέχουν σε συνάντηση εργασίας με θέμα «ΛΕΩΝΙΔΙΟ: Νέος ευρωπαϊκός αναρριχητικός προορισμός [1η διεθνής συνάντηση - γιορτή αναρριχητισμού Πρασσιών (Κήπου Διονύσου)]», την 29η Σεπτεμβρίου 2013 (ημέρα Κυριακή, ώρα 11.00΄) στη Βιβλιοθήκη του Δημαρχείου (Λεωνίδιο).


Με τιμή
ΙΩΑΝΝΗΣ Η. ΜΑΡΝΕΡΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου