Με λαμπρότητα η περιφορά της Ιερής Εικόνας της Παναγίας Έλωνης


Σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η περιφορά της Ιερής Εικόνας της Παναγίας Έλωνης στο Λεωνίδιο.
Πλήθος πιστών, ιερείς αλλά και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών συνέρρευσαν στο Μετόχι της Μονής Έλωνης στο Λεωνίδιο, στον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, ο οποίος πανηγυρίζει σήμερα, προκειμένου να τιμήσουν την Θεομήτορα και να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα.
Στη δοξολογία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, ενώ επίσης παρέστησαν ο Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιος και ο Επίσκοπος Επιδαύρου κ. Καλλίνικος.

Στην Ιερά Πανήγυρη παραβρέθηκαν επίσης ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.
Η Ιερά Εικόνα της Θεοτόκου, που θεωρείται θαυματουργή και λέγεται ότι φιλοτεχνήθηκε από τον Ευαγγελιστή Λουκά, πέρασε από τους κεντρικούς δρόμους του Λεωνιδίου, ακολουθούμενη από πλήθος πιστών, ενώ στο Ηρώο της πόλης τελέστηκε σύντομη δέηση.
Την λατρευτική πομπή συνόδευε επίσης η δημοτική μπάντα.

Σημειώνεται ότι η Ιερά Εικόνα φυλάσσεται στην Μονή Έλωνης και μεταφέρθηκε εχθές το απόγευμα από τη Μονή στο Λεωνίδιο, λόγω της πανήγυρης του Ναού. Η υποδοχή της πραγματοποιήθηκε με λαμπρότητα ενώ στη συνέχεια τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός.
Η Εικόνα θα παραμείνει για 7 μέρες στο Λεωνίδιο και μετά θα επιστρέψει στο μοναστήρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου