Λιμενικά τμήματα σε Παράλιο και Λεωνίδιο – Θα υπάγονται στο Λιμεναρχείο Ναυπλίου!

Το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την αναδιάρθρωση των Περιφερειακών Διοικήσεων και των Λιμενικών Αρχών, υπέγραψε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, προωθώντας το, παράλληλα, προς υπογραφή και από τα συναρμόδια υπουργεία.
Στο πλαίσιο αυτό, οι 217 λιμενικές Αρχές αναδιαμορφώνονται σε 179.
Πιο συγκεκριμένα, διατηρούνται τα 18 υφιστάμενα κεντρικά λιμεναρχεία, αυξάνονται σε 45 τα λιμεναρχεία, από τα 34 υπάρχοντα, ενισχύονται σε 73 τα λιμενικά τμήματα, από τα 34 που υφίστανται, ενώ περιορίζονται σε 43 οι λιμενικοί σταθμοί, από τους 107 που είναι μέχρι σήμερα. Στη νέα διάρθρωση δεν περιλαμβάνονται υπολιμεναρχεία, ενώ, για τη μεγαλύτερη ευελιξία στην αντιμετώπιση των τοπικών αναγκών, σε ορισμένες περιοχές προβλέπεται η ίδρυση λιμενικών φυλακίων.
Σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Αξιωματικών του Λιμενικού, στην Αρκαδία προβλέπονται λιμενικά τμήματα τόσο στο Παράλιο Άστρος, όσο και στο Λεωνίδιο. Τα δύο τμήματα θα υπάγονται στη Λιμενική Αρχή Ναυπλίου.
Το pireas2day.gr γράφει σχετικά: «Τι σημαίνουν οι αλλαγές στην πράξη
Στην πράξη πολλές αλλαγές, που από πρώτη ματιά δεν έχουν σοβαρές επιπτώσεις, δημιουργούν σοβαρές «αναταράξεις» στο προσωπικό του ΛΣ αλλά και σε πολίτες καθώς ο Λιμενικός Σταθμός ήταν μια αυτοτελής μονάδα, που μπορούσε να εξυπηρετεί π.χ. νηολογήσεις σκαφών ή να διενεργεί εξετάσεις για άδεια χειριστή ταχυπλόου ενώ ταυτόχρονα αποτελούσε αυτοτελή μετάθεση.
Με τις αλλαγές, που γίνονται και εάν δεν υπάρξουν νέες τροποποιήσεις σε θέματα αρμοδιοτήτων των Λιμενικών Τμημάτων ή των Λιμενικών Φυλακίων θα πρέπει πλέον π.χ. στην Αργολίδα αλλά και στην Κυνουρία όλοι να μεταβαίνουν στο Ναύπλιο.
Ακόμα, χειρότερα για το προσωπικό του ΛΣ καθώς ενώ υπηρετεί στην Ερμιόνη θα μπορεί με μια απόφαση του Λιμενάρχη να σταλεί στο Λιμενικό Τμήμα Λεωνιδίου… Κατά συνέπεια θα πρέπει να μετακομίσει εκεί για όσο διάστημα διαρκεί η απόσπαση, που μπορεί να είναι μόνο για το καλοκαίρι και στη συνέχεια να επιστρέψει στη θέση του. Με δύο λόγια κάποιοι μπορεί να είναι υπό διαρκή μετακόμιση….
Αυτά, όμως, θα κριθούν από άλλα Προεδρικά Διατάγματα, που πρέπει να εκδοθούν στη συνέχεια…»
 kalimera-arkadia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου