10η Χρονιά φεστιβάλ Μελιτζάζζ στο Λεωνίδιο!

1-5 Ιουλίου 2015!

Φέτος, στη 10η χρονιά του, το φεστιβάλ Μελιτζάzz μας παίρνει μαζί του στο πιο μακρύ ταξίδι.
Το ταξίδι μέσα μας.
Μέσα στις αυλές, τα σπίτια, τις ψυχές και την ιστορία μας.
Ξεκλειδώνοντας τις βαριές αυλόπορτες των αρχοντικών του Λεωνιδίου, το φεστιβάλ Μελιτζάzz μας βάζει μέσα στον φιλόξενο κόσμο των Τσακώνων, τη μαγεία της Τσακώνικης αρχιτεκτονικής, της ιστορίας και του πολιτισμού.
Ανοίγει τις βαριές αυλόπορτες των πυργόσπιτων και των αρχοντικών του Λεωνιδίου και δρασκελίζει στις βοτσαλωτές αυλές. Περιδιαβαίνει κάτω από τις πέτρινες καμάρες, σεργιανίζει στις αρχοντικές σάλες και τα δωμάτια, θαυμάζει τα περίτεχνα ζωγραφιστά ταβάνια και ανακαλύπτει συνήθειες και μυστικά άλλων εποχών.
Οσμίζεται την αίγλη και τον πλούτο των Τσακώνικων αποικιών αλλά και τον πόνο της μετανάστευσης στην Πόλη, τη Μαύρη θάλασσα, τη Μεσόγειο, την Αμερική και την Αυστραλία. Ταξιδεύει στο παρελθόν ενός ανήσυχου και περήφανου λαού, με ρίζες στους Δωριείς και συμμετοχή στη διαμόρφωση της ιστορίας της Ελλάδας.
Και παράλληλα, μας δίνει τα κλειδιά για να απολαύσουμε μουσικές, εκθέσεις, ξεναγήσεις, κινηματογράφο και γεύσεις μέσα στις αυλές και τα σοκάκια του Λεωνιδίου.
Το Μελιτζάzz μας ταξιδεύει στις πατρίδες των Τσακώνων του κόσμου, φέρνοντας μουσικές καθαρές, πειραγμένες και ethnic, ρομαντικές και ξέφρενες, από τη Δύση στην Ανατολή κι από την Αμερική στο Λενίδι, φέρνοντας jazz κλασσική και προοδευτική, λικνιστική funky soul, ταξιδιάρικο κινηματογράφο με σπουδαίες ταινίες, εκθέσεις και παρουσιάσεις, ατέλειωτες γεύσεις τσακώνικης μελιτζάνας.
Αλλά και πολλές, μικρές, αξέχαστες στιγμές.
Στιγμές Μελιτζάzz.

Ελάτε μαζί μας στο πιο μακρύ ταξίδι.
Μελιτζάzz Unlocked 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου