Καθαρά τα νερά στις παραλίες του Δήμου Νότιας Κυνουρίας


Σύμφωνα με την οδηγία 76/160/ΕΟΚ «περί της ποιότητας υδάτων κολύμβησης», στο πλαίσιο του «Προγράμματος παρακολούθησης ποιότητας νερών κολύμβησης στις ακτές της Ελλάδας» η ποιότητα των νερών κολύμβησης στις ακτές της Ελλάδας παρακολουθείται συστηματικά.
Παρακολουθούνται κυρίως οι ακτές που συγκεντρώνουν σημαντικό αριθμό λουομένων, οι ακτές που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον από κάθε άποψη (αναπτυξιακό, αισθητικό, τουριστικό περιβαλλοντικό κ.λ.π.) και αυτές που δέχονται έντονες περιβαλλοντικές πιέσεις. Στις συστηματικά παρακολουθούμενες ακτές γίνονται δειγματοληψίες και εργαστηριακές αναλύσεις των υδάτων καθώς και μακροσκοπικός έλεγχος του νερού και της ακτής γενικότερα. Η επιλογή των παρακολουθούμενων περιοχών και σημείων δειγματοληψίας έχει γίνει από την Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υ.Π.Ε.Κ.Α., σε συνεργασία με τις Κεντρικές και Περιφερειακές συναρμόδιες Υπηρεσίες της χώρας.
Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού το τμήμα ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ προχώρησε σε δειγματοληψία από τρεις παραλίες του Δήμου Νότιας Κυνουρίας και από τα αποτελέσματα προκύπτει ότι τα νερά κολύμβησης στις περιοχές ΛΙΜΑΝΙ ΠΟΥΛΙΘΡΩΝ , ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΟΥΛΙΘΡΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΛΑΚΑΣ ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ πληρούν τις απαιτήσεις για τα νερά κολύμβησης κατατάσσοντας τα στην κατηγορία εξαιρετικής ποιότητας σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία *.
Ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας και με αφορμή την έναρξη της θερινής περιόδου καλεί τόσο τους δημότες όσο και τους επισκέπτες, να επισκεφτούν τις όμορφες και καθαρές παραλίες μας , να χαρούν την θάλασσα, να κολυμπήσουν με ασφάλεια στα νερά, αλλά και να προφυλάξουν και να διατηρήσουν την καθαριότητα τόσο των ακτών όσο και των νερών κολύμβησης.
Οι παραλίες μας και η θάλασσα, μας χαρίζουν όμορφες στιγμές και διασκέδαση. Είναι λοιπόν στα χέρια μας τόσο οι φορείς όσο και κάθε ιδιώτης ξεχωριστά να διατηρήσουμε την ποιότητα τους
*Τα αποτελέσματα της δειγματοληψίας μπορείτε να τα βρείτε εδώ
Ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας
Χαράλαμπος Ν. Λυσίκατος
 notiakynouria.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου