Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ


0 ΠΛΑΤΩΝ έγραψε, ότι τα προβλήματα του κόσμου, δε μπορούν να επιλυθούν, παρά μόνο αν κυβερνήσουν οι φιλόσοφοι, επειδή μόνο αυτοί, όταν είναι ολόπλευρα μορφωμένοι και εκπαιδευμένοι, έχουν την ικανότητα να εναρμονίσουν όλα τα στοιχεία της ανθρώπινης ζωής υπό «την κυριαρχία της σοφίας».
Ακολουθώντας τον ΣΩΚΡΑΤΗ, ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ πίστευε ότι «η γνώση είναι αρετή, η γνώση του φιλοσόφου, που έχει κατακτηθεί με προσπάθεια είναι αυτό που δικαιώνει την καταλληλότητα του να κυβερνήσει. Η ικανότητά του να ρυθμίζει τα πράγματα με τον πιο πλεονεκτικό τρόπο δείχνει ότι η αρχή του πολιτεύματος πρέπει να είναι η αρχή της πεφωτισμένης δεσποτείας. Μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέθεσε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης σε ΄Ελληνα Φιλόσοφο, με διεθνές κύρος. Μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που πήρε, μέσα σε μία εβδομάδα έφερε τα πάνω κάτω στην Ελλάδα.
ΔΕΥΤΕΡΑ: Ζήτησε από την Τράπεζα της Ελλάδος να του δώσουν μέχρι το μεσημέρι, κατάσταση των Ελλήνων που έχουν βγάλει χρήματα στο εξωτερικό (διαδικασία ολίγων ωρών από τους υπολογιστές της) , για να επιληφθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες…..(Οι λίστες Λαγκάρντ κ.λ.π. λειτουργούσαν και λειτουργούν αποπροσανατολιστικά και μόνο…)
ΤΡΙΤΗ: Καταργεί κάθε νόμο που καλύπτει πολιτικά πρόσωπα και δεν υπάρχει παραγραφή για κανέναν, όσο χρονικό διάστημα και αν περάσει….. για να τα φέρουν πίσω όσα έφαγαν πολιτικοί και όχι μόνο (μίζες κ.λ.π.)
ΤΕΤΑΡΤΗ: Επαναφέρει το ΦΠΑ στο 13 % σε τσάι, χαμομήλι κ.λ.π., γλυκά, κομπόστες, ζάχαρη, φρυγανιές και ότι άλλο παράγει η Ελλάδα και σαν ισοδύναμο μέτρο ανεβάζει από 23% στο 33% το ΦΠΑ σε πολυτελή αυτοκίνητα και σκάφη, γιατί αυτοί που θα τα πάρουν έχουν να πληρώσουν…..
ΠΕΜΠΤΗ: Δίνει κίνητρα για οικοδομές για να δουλέψουν καμιά 20αριά επαγγέλματα…..
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Ψηφίζεται νόμος για τον επαναπατρισμό Επιχειρήσεων, με κίνητρο να πληρώνουν τα ίδια και στην Ελλάδα, με αυτά που πληρώνουν στις ξένες χώρες, που ευρίσκονται τώρα και αυτό το μέτρο, να ισχύσει και για τις λιγοστές επιχειρήσεις, που υπάρχουν στη Ελλάδα, αφού το κράτος θα εισπράξει τα ίδια, με μικρότερους συντελεστές, από πολύ περισσότερες επιχειρήσεις και με μεγάλο κέρδος την μείωση της ανεργίας και την ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων.
ΣΑΒΒΑΤΟ: α) Κίνητρα στους εφοπλιστές για επαναπατρισμό ναυτιλιακών εταιρειών και πρόσληψη Ελληνικών πληρωμάτων. β) Απόφαση για παραλαβή των λαθρομεταναστών (μετά το σχετικό «ξεσκαρτάρισμα»), από την Τουρκία, αντί τα πλοία να τους μεταφέρουν από τα νησιά στον Πειραιά, να τους μεταφέρουν από την Τουρκία στον Πειραιά, με πολλαπλό κέρδος: 1) δεν θα υπάρχουν πνιγμοί, 2) δεν θα υπάρχουν κινητοποιήσεις, υπηρεσιών και κατοίκων με τεράστια έξοδα (εργατοώρες ,καύσιμα, φιλοξενία κ.λ.π.), 3) Τα χρήματα που θα έδιναν στους λαθρέμπορους,800-1000 ευρώ, να τα δίνουν για 2-3 μήνες παραμονή στην Ελλάδα η για εισιτήρια, για την Ευρώπη…..
ΚΥΡΙΑΚΗ: Σύσκεψη με την Ιερά Σύνοδο για να συνδράμει η Εκκλησία στην απόσβεση του χρέους, από την περιουσία της κλπ., για να συνεχίσει το κράτος να πληρώνει μισθούς κλπ.
 ΝΤΡΙΝ ΝΤΡΙΝ ΝΤΡΙΝ χτυπάει το Ξυπνητήρι, κοιτάω το ρολόι, η ώρα 07.30 ώρα για δουλειά, λάθος είναι Κυριακή ώρα για να πάω στην Εκκλησία, κρίμα που ο φιλόσοφος πρωθυπουργός δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει το έργο του, έστω και στο όνειρό μου, γιατί η πραγματικότητα είναι άλλη, ας μην την περιγράψω, γιατί σε μικρό ποσοστό την ξέρουμε όλοι και σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα την καταλάβουμε περισσότερο, πλήρως αν την καταλάβουμε δεν ξέρω, αλλά μάλλον όχι, γιατί είναι και αυτή, ένα από τα καλά κρυμμένα μυστικά….
Υ.Γ. Σκέφτομαι στην Εκκλησία να πείσω τον παπά, να κάνει κάνα διάβασμα, κάνα ευχέλαιο, ότι μπορεί, μήπως και γίνει κάτι…….
Ο ΘΕΟΣ ΜΟΝΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΠΗΘΕΙ…….

 Ανδρέας Η. Κόκκορης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου