Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα Δημάρχου Νότιας Κυνουρίας

Αγαπητοί δημότες και συμπατριώτες, φίλοι και φίλες του Δήμου μας
Το νόημα των ημερών που διανύουμε είναι τόσο έντονο και βαθύ που τα λόγια μας είναι τόσο φτωχά και λίγα για να το εκφράσουν. Πώς να εκφράσεις με λόγια την ανάγκη για ζεστασιά και αγάπη μεταξύ των ανθρώπων, την ανάγκη για αλληλεγγύη και προσφορά, για δημιουργία, για συνεργασία και ομοψυχία;
Και όμως τούτες οι μέρες και όχι μόνο, μέσα από τα παιδικά χαμόγελα, τις γλυκές μελωδίες, τη Γέννηση του Θεανθρώπου, τους κατανυκτικούς χριστουγεννιάτικους ύμνους, τη διατήρηση των τοπικών εθίμων, βάζουμε για άλλη μια χρονιά τα θεμέλια για το χτίσιμο μιας υγιούς κοινωνίας μέσα από την ανθρωπιά μας και τη ψυχική μας αγαλλίαση.
Και αυτός πρέπει να είναι παντοτινά ο σκοπός και ο στόχος μας. Μια υγιής κοινωνία για τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας αλλά και για εμάς τους ίδιους. Ναι, το 2015 ήταν ίσως από τα δυσκολότερα και πιο απαιτητικά έτη για τη χώρα μας. Οι ανισότητες πολλές, τα οικονομικά βάρη μεγάλα, το μέλλον γεμάτο ερωτηματικά.
Αυτή πρέπει να είναι και η μάχη που πρέπει να δώσουμε όλοι μαζί τη νέα χρονιά που μας έρχεται. Το 2016, ας ευχηθούμε όλοι μας, να μας βρει με υγεία, το μεγαλύτερο αγαθό μας και με δύναμη να αντιμετωπίζουμε τις καθημερινές αντιξοότητες. Το παρελθόν ας μας διδάξει ώστε να μην επαναλάβουμε σοβαρά λάθη ή αστοχίες. Ας προσπαθήσουμε ακόμα πιο πολύ να καταλάβουμε τον διπλανό μας , να τον αισθανθούμε και να τον σκεφτούμε όπως σκεφτόμαστε τον εαυτό μας. Πάντα έτσι ο άνθρωπος προοδεύει, δημιουργεί, προχωράει.
Εύχομαι ολόψυχα το νέο έτος να μας έχει όλους υγιείς, με ψυχική δύναμη, τόλμη αποφασιστικότητα και αίσθημα αλληλοπροσφοράς. Η χώρα μας και η τοπική μας κοινωνία, το έχει δείξει έως τώρα… Μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα όμορφο παρόν για ένα ακόμα ομορφότερο μέλλον.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Ν. ΛΥΣΙΚΑΤΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου