Γιάννης Μαρνέρης: Xρειαζόμαστε καλό Δήμο και πραγματική Δημοτική Αρχή


Δουλεύουμε για τον Δήμο μας!
Υπηρετούμε τους Συμπολίτες μας. Φροντίζουμε τους Επισκέπτες μας!
Παίρνουμε πάνω μας τις Κοινότητες μας & το Περιβάλλον μας!

Όλοι σας ξέρετε Συμπατριώτες μου ότι χρειαζόμαστε καλό Δήμο και πραγματική  Δημοτική Αρχή στη νέα εποχή Καλό Δήμο για την Έδρα μας αλλά και καλό Δήμο για τις Κοινότητες μας. Πραγματική Δημοτική Αρχή για όλους τους Πολίτες μας. Υπεύθυνη για όλα. Υπόλογη για όλα. Που τα παίρνει πάνω της όλα. Που δίνει όλες τις μάχες για την Κοινωνία μας και με την στήριξη της δεν χάνει καμία. Υψηλότερη της "Συμπολιτείας", στο όραμα και στη δουλειά της οποίας  οφείλονται όλα τα μεγάλα έργα που έγιναν και γίνονται στην δημοτική 5ετία που τελειώνει αλλά και όλα όσα ανακοινώθηκαν και ανακοινώνονται, στον ίδιο χρόνο, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την Περιοχή μας.

Όλοι επίσης γνωρίζετε ότι η πλειοψηφία της Δημοτικής Αρχής που έχουμε δεν μπορεί να είναι η πλειοψηφία της Δημοτικής Αρχής που χρειαζόμαστε. Δεν το έχει με τα κοινά και για τον λόγο αυτόν κυρίως έχετε αποφασίσει την αλλαγή της.

Στο Πρόγραμμα μας, το οποίο θα σας το παρουσιάζω τμηματικά μέχρι τις εκλογές, ένας από τους βασικούς άξονες της πολιτικής μας είναι και η απαλλαγή μας από (8) αδικίες που μας φόρτωσε, σε μια εποχή που όλοι μας πασχίζουμε να ζήσουμε. Που δεν τα βγάζουμε πέρα. Που έχουμε ανάγκη την ανάπτυξη. Τέσσερις από αυτές είναι:

1η. Με απόφαση της και υπογραφή της, θα πληρώνουμε, από το 2021 και μετά, την διαχείριση των απορριμμάτων μας, με την μεταφορά τους στην Παλιόχουνη Μεγαλόπολης, πάνω από (100) ευρώ τον τόνο. Εμείς, ακολουθώντας την εντολή σας, θα σβήσουμε αυτή την αντικοινωνική υπογραφή, ανακαλώντας την σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Θα διαχειριζόμαστε τα σκουπίδια μας, με τον πιο καθαρό περιβαλλοντικά τρόπο και με όλους τους κανόνες της κυκλικής κοινωνικής & αλληλέγγυας τοπικής οικονομίας, με όσα πληρώνουμε σήμερα. (50) ευρώ τον τόνο δηλαδή.

2η. Πέντε χρόνια τώρα το Λιμάνι της Πλάκας Λεωνιδίου παραμένει “κουφάρι” και θα παραμείνει έτσι παρά την προγραμματική σύμβαση (θετική εξέλιξη) που πρόσφατα υπογράφηκε. Γιατί; Γιατί ο Δήμαρχος και η πλειοψηφία της Δημοτικής Αρχής που έχουμε έκαναν για το συγκεκριμένο έργο όσα ακριβώς έκαναν για το Λιμάνι του Τυρού. Μηδέν από μηδέν = 000. Δεν φρόντισαν ν' αποκτήσει το έργο περιβαλλοντική μελέτη. Θεσμοθετημένους περιβαλλοντικούς όρους δηλαδή με βάση την τεχνική μελέτη του. Ούτε βέβαια ενήργησαν για να καθορισθεί ο προβλήτας του, που τμήμα του θα  επισκευασθεί εκ θεμελίων, ως χερσαία ζώνη Λιμανιού. Εμείς, ακολουθώντας την εντολή σας, θα εξαλείψουμε την κατάφωρη αυτή αδικία για το Λεωνίδιο. Με εμάς, που θα φροντίσουμε άμεσα για την περιβαλλοντική μελέτη και την χερσαία ζώνη του Λιμανιού μας, θα επισκευαστεί επιτέλους, χωρίς κινδύνους για διακοπή  εργασιών, η συγκεκριμένη εμβληματική και αναπτυξιακή υποδομή μας!

3η. Με απόφαση της και υπογραφή της πάρθηκε δάνειο για ν' αγοραστεί το ακίνητο του Συνεταιρισμού στον Τυρό. Καλώς αγοράστηκε. Αγοράστηκε όμως με δανεικά, στην εποχή που δυσκολευόμαστε να πληρώσουμε τα τέλη μας. Αγοράστηκε με δανεικά ενώ τα λεφτά μπορούσαν να βρεθούν στον Δήμο μας, αφού δεν τα έφερε δωρεάν για τους κατοίκους της Δ.Ε Τυρού ως όφειλε. Εμείς, ακολουθώντας την εντολή σας και με σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα επιστρέψουμε το δάνειο στην Τράπεζα που μας το έδωσε. Θα το επιστρέψουμε για να μην πληρώνουν, για 25 χρόνια, οι Τυριώτες - οι Σαπουνακιώτες και οι Μελανιώτες, υψηλούς τόκους και φόρο μη ηλεκτροδοτούμενων κτισμάτων και οικοπέδων. Θα πάρουμε πίσω τα 250.000 ευρώ της εγγύησης του δανείου από την Τράπεζα, για να μην τα στερηθούν τα μικρά έργα - οι εργασίες και οι προμήθειες των Κοινοτήτων μας. 

4η. Πέρασαν πέντε χρόνια και τα έργα της Κοινότητας Κοσμά, που ήταν γραμμένα στο τεχνικό πρόγραμμα του 2014, από το χρηματικό υπόλοιπο του 2010, δεν εκτελέστηκαν. Οι Κοσμίτες με τα χρήματα τους έσωσαν το 2011 τον Δήμο μας από μνημόνιο. Εμείς, που αναγνωρίζουμε τις υποχρεώσεις μας και δεν είμαστε αχάριστοι ούτε αφερέγγυοι, θα εκτελέσουμε όλα τα προγραμματισμένα από την "Συμπολιτεία" έργα των Κοσμιτών.

Με την καθαρή πλειοψηφία που θα μας δώσεις Κοινωνία μου στο Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Εποχής, θα υπηρετούμε τους Πολίτες σου, θα φροντίζουμε και θα εξυπηρετούμε τους Επισκέπτες σου και τους Φίλους σου, όπως ακριβώς μας έμαθες. Όπως ακριβώς την οικογένεια μας δηλαδή. Δεν θα ξαναδικηθείς. Θα σου φτάσουμε τον Δήμο μας, με οδηγό τη Νέα Γενιά σου, στους καλύτερους της Ελλάδας. Θα χαίρεσαι να ζεις και να δραστηριοποιείσαι επαγγελματικά στις Κοινότητες σου. Μπορούμε. Έχουμε το όραμα σου! Έχουμε την λογική σου! Έχουμε την εργατικότητα σου! Έχουμε την ψυχή σου! Την ψυχή του απλού -του αγνού- του εθελοντή Πολίτη!


15 Απριλίου 2019
Καλό Πάσχα! 
Με υγεία και ελπίδα για την αλλαγή

Γιάννης Μαρνέρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου