169 θέσεις 5μηνης απασχόλησης θα διεκδικήσει ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας!!

169 θέσεις 5μηνης απασχόλησης θα διεκδικήσει ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας μέσω του Επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού». Αυτό αποφασίστηκε στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη συμμετοχή του Δήμου μας στο πρόγραμμα, που για την Αρκαδία προβλέπει 800 θέσεις. Συγκεκριμένα το θήμετα της συζήτησης ήταν: Σχετικά με τη συμμετοχή του Δήμου μας στην ανοιχτή πρόσκληση με αριθμό 1.7632/01/06/2011 για υποβολή πρότασης στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», του άξονα προτεραιότητας 7 «Διευκόλυνση της Πρόσβασης στην Απασχόληση», Δημιουργία Θέσεων Απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, που συγχρηματοδοτούνται από το ΕΚΤ του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης καθώς και την υπογραφή του «Μνημονίου Συνεργασίας» με το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΣΕΕ της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την υλοποίηση της παραπάνω πρόσκλησης.
Ο μισθός είναι 25 ευρώ την ημέρα, ενώ δεν θα ξεπερνούν τα 625 ευρώ το μήνα. Η διάρκεια θα είναι 5μηνη που θα πρέπει να εξαντληθεί από τον Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012 (συνεχέμενα ή τμηματικά). Ο Δήμος θα διεκδικήσεις 169 θέσεις και συγκεκριμένα: 70 γενικών καθηκόντων, 17 οδηγούς, 12 χειριστές, 24 τεχνίτες, 2 γεωπόνους, 2 κοινωνικούς λειτουργούς, 2 νοσηλευτές, 5 σχολικούς τροχονόμους, 2 οικιακούς βοηθούς, 2 πληροφορικής, 10 τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, 4 ναυαγοσώστες, 10 καθαρίστριες, 7 γυμναστές. Οι τομείς που θα απασχοληθούν είναι: στη ΔΕΥΑΒΚ, στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”, καθαριότητα, οδικά δίκτυα, συντήρηση αστικού περιβάλλοντος, παραλίες, σχολεία, τουριστική προβολή, πρόγραμμα εκγύμνασης ενηλίκων, σχολικοί τροχονόμοι.
Με αυτό το πρόγραμμα, ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας θα καλύψει σημαντικές ανάγκες και ελλείψεις σε προσωπικό τόσο σε τομείς υποδομής και προβολής όσο και σε αυτούς της κοινωνικής πολιτικής.
Ενσταση και αρνητική ψήφος υπήρξε από τον δ/σ της “Λαϊκής Συσπείρωσης” κ. Π. Αδάμη που μίλησε για ανακύκλωση της ανεργίας με κακοπληρωμένη εργασία, εκφράζοντας τους φόβους του πως αυτό το πρόγραμμα ενδέχεται να αποτελέσει την αιτία για απολύσεις μονίμων και συμβασιούχων στο μέλλον.
astosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου