Το πρόγραμμα της γιορτής Μελιτζάνας

Προετοιμάζεται η Γιορτή της Μελιτζάνας στο Λεωνίδιο Αρκαδίας η οποία θα γίνει από την Πέμπτη 12 Ιουλίου μέχρι και την Κυριακή 15 Ιουλίου.
Η διοργάνωση ανήκει στο Δήμο Νοτ. Κυνουρίας, την Αναπτυξιακή εταιρεία Πάρνωνα και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Το αναλυτικό πρόγραμμα είναι :
Πέμπτη 12/7/2012
20:00 Πύργος Τσικαλιώτη, «Μια αδύνατη μελιτζάνα.. το καλοκαίρι». Παιδικό διαδραστική αφήγηση-παρουσίαση του παραμυθιού και δημιουργικό εργαστήρι με κατασκευές, βασισμένα στο ομώνυμο παραμύθι της Ι. Σκαρλάτου.
Παρασκευή 13/7/2012
19:30 Πύργος Τσικαλιώτη, «Ο μοντελισμός στη ναυπηγική». Εισήγηση-παρουσίαση για τα μυστικά και τις τεχνικές του μοντελισμού στη ναυπηγική.
20:30 Πλατεία Μητρόπολης, Τσακώνικη παράδοση. Δρώμενο με τσακώνικα τραγούδια και χορούς. Επίσημη έναρξη του φεστιβάλ.
21:30 Πλατεία Μερικάκη, Carousel. Μουσικό ταξίδι στη Δυτική Μεσόγειο, με γνώριμα ακούσματα από τη γραικάνικη Κάτω Ιταλία αλλά και από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία.
23:00 Πλατεία Ρολογιού, Smyrna orchestra. Μουσικό ταξίδι στην Ανατολική Μεσόγειο, από τη Μακεδονία, τη Θράκη και το Αιγαίο, μέχρι τη Σμύρνη και την Καππαδοκία. Διαχρονικοί οικείοι ήχοι, από το παραδοσιακό πολυφωνικό ως το σμυρναίικο και το ρεμπέτικο.
Σάββατο 14/7/2012
19:30 Πύργος Τσικαλιώτη, «Ο μοντελισμός στη ναυπηγική». Εισήγηση-παρουσίαση για τα μυστικά και τις τεχνικές του μοντελισμού στη ναυπηγική.
21:00 Πλατεία 25ης Μαρτίου, Sentimientos flamenco grupo. Μουσικό ταξίδι στις γειτονιές της Ανδαλουσίας του σήμερα, με αυθεντικό χορό flamenco από την Ισαβέλλα Γαλαίου.
21:30-24:00 Πλατεία Ηρώου, Στον αστερισμό της τσακώνικης μελιτζάνας. Αστροπαρατήρηση και ουρανογραφία του μεσογειακού ουρανού του Λεωνιδίου, με τον εξοπλισμό και την καθοδήγηση της Αστρονομικής Ένωσης Σπάρτης ΔΙΟΣ ΚΟΥΡΟΙ.
23:00 Πλατεία 28ης Οκτωβρίου, Night and Day. Gypsy swing jazz, από τις μουσικές των τσιγγάνων της νότιας Ευρώπης, τη jazz manouche του Django Reinhardt της Γαλλίας του ’30 ως τη swing jazz, το bolero και τη jazz του σήμερα.
Κυριακή 15/7/2012
12:00 Πλάκα Λεωνιδίου, Κοιτώντας κατάματα το άστρο της ημέρας. H Αστρονομική Ένωση Σπάρτης ΔΙΟΣ ΚΟΥΡΟΙ θα μας ξεναγήσει στα μυστικά του Ήλιου με τηλεσκόπια και ειδικά προστατευτικά φίλτρα.
20:00 Πάρκο Δημαρχείου, Τσακώνικο παιχνίδι και παιδικές δραστηριότητες.
21:00 Πλατεία Ουράνη, «Α γρούσσα νάμου». Προβολή ταινίας ντοκιμαντέρ για την τσακώνικη γλώσσα και την Τσακωνιά.
Όλες τις ημέρες
19:00-22:00 Πύργος Τσικαλιώτη, Έκθεση μικροναυπηγικής. Μοντελισμός από τη σχολή Αρχαίας και Νεότερης Ναυπηγικής Λεωνιδίου

2 σχόλια:

  1. Γιορτή Μελιτζάνας? νόμιζα οτι η γιορτή μελιτζάνας ήταν τον Αύγουστο... μήπως μπερδεύτηκε η .... με την βούρτσα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τώρα θα γίνει η γιορτή της μελιτζαζζζζζζζζζζζζ.... και το καλοκαίρι κανονικά της μελιτζάνας όπως κάθε χρόνο κανονικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή