80.000 δημοτικοί υπάλληλοι απολύονται αν δεν μπουν ...εθελοντικά...? στο προγραμμα της κινητικότητας

Στον… αστερισμό της απόλυσης βρίσκονται 80.000 δημοτικοί υπάλληλοι σύμφωνα με την “Σαββατιάτικη Ελευθεροτυπία”, η οποία προβάλλει στο βασικό πρωτοσέλιδό της τις εξελίξεις στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στο περιθώριο της στρατηγικής της κυβέρνησης να επιβάλλει διαδικασίες κινητικότητας και διαθεσιμότητας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της “Σαββατιάτικης Ελευθεροτυπίας”, εντός των επόμενων 10 ημερών, 80.000 δημοτικοί υπάλληλοι καλούνται να συμμετάσχουν εθελοντικά στο πρόγραμμα διαδημοτικής κινητικότητας, στο οποίο συμφώνησαν η κυβέρνηση και η ΚΕΔΕ.
Η κυβέρνηση από την πλευρά της διαβεβαιώνει τους δημοτικούς υπαλλήλους ότι, από τη στιγμή που θα επιλέξουν να ενταχθούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, δεν θα πρέπει να ανησυχούν για το ενδεχόμενο απόλυσής τους, καθώς θα βρεθεί για εκείνους μια θέση εργασίας.
Σε διαφορετική περίπτωση, θα παραμείνει ανοικτό το ενδεχόμενο να τεθούν ξανά στο μέλλον σε καθεστώς διαθεσιμότητας-κινητικότητας, που σε εκείνη την περίπτωση θα οδηγήσει πιθανότατα στην απόλυσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου