Πρόστιμο σε όσους έχουν μουσική και ορχήστρα στα καταστήματά τους

O Γιάννης Παπαγεωργίου πρόεδρος επαγγελματιών επιμελητηρίου Αρκαδίας και εστιατόρων, εκφράζει την ανησυχία και τον προβληματισμό του για τα πρόστιμα τα οποία επιβάλλει ο οργανισμός πνευματικής ιδιοκτησίας. Υποστηρίζει ότι οι επιχειρηματίες δεν γνώριζαν για την ύαρξη του οργανισμού και τώρα έχουν κληθεί να καταβάλουν υπέρογκα πρόστιμα, καθώς αναπαράγουν  ήχο μέσω πομπών, τηλεόρασης και ραδιοφώνου αλλά και ζωντανής ορχήστρας.
Στην Αρκαδία, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα επιχειρηματίες καλούνται να πληρώσουν πρόστιμα στον οργανισμό πνευματικής ιδιοκτησίας, ο οποίος αναφέρει ότι οποιαδήποτε επιχείρηση χρησιμοποιεί μουσική, εκτός από την καταβολή αμοιβής στους δημιουργούς των μουσικών έργων, (σύνθετες και στιχουργούς) οι οποίοι εκπροσωπούνται από τους οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης , οφείλεται και εύλογη αμοιβή στους δικαιούχους των συγγενικών δικαιωμάτων που εκπροσωπούνται από τους οργανισμούς GRAMMO, Ερατώ και Απόλλων.
Ο κ. Παπαγεωργίου καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους, να παραβρεθούν την Τρίτη 24 Ιουνίου, στις 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας (25ης Μαρτίου & Πανός 21) προκειμένου να ενημερωθούν από κάποιον νομικό, για τους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης (ΟΣΔ) Πνευματικών ή Συγγενικών Δικαιωμάτων (ΑΕΠΙ και ΓΑΙΑ).
arkadiaportal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου