«Τέλος» τα τραπεζοκαθίσματα στις παραλίες – Αναβρασμός στην Κυνουρία και φόβος για πολλά λουκέτα .

Πολύ μεγάλα προβλήματα δημιουργεί σε δεκάδες επιχειρήσεις και καταστήματα της παραλιακής Κυνουρίας οι αλλαγές που προβλέπονται στη χρήση αιγιαλών και παραλιών.
Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας έφερε μία Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία ουσιαστικά απαγορεύει τα τραπεζοκαθίσματα σε αιγιαλούς και παραλίες και επιτρέπει μόνο τη χρήση μικρού τραπεζιού αποκλειστικώς κάτω από την έκταση ομπρελάς, με περιορισμούς στις διαστάσεις.
Αυτή η εξέλιξη είναι καταστροφική για πολλές επιχειρήσεις στην παραλιακή Κυνουρία που ζουν επί της ουσίας, από την κίνηση που υπάρχει, στην τουριστική σαιζόν, η οποία διαρκεί περίπου 2 με 3 μήνες (στην καλύτερη περίπτωση), κάθε καλοκαίρι.
Από τη στιγμή που απαγορεύεται να βγάζουν τραπεζοκαθίσματα, αυτές οι επιχειρήσεις αδυνατούν να λειτουργήσουν.
Πάρα πολλές επιχειρήσεις και καταστήματα στη Βόρεια και τη Νότια Κυνουρία είναι ανάστατοι. Όλοι είναι στα … κάγκελα, αφού γνωρίζουν καλά ότι δεν υπάρχει αύριο για αυτούς, αν τελικά ισχύει αυτή η απόφαση. Θα μπουν πολλά λουκέτα, οικογένειες ολόκληρες θα μείνουν χωρίς δουλειά και χωρίς κανένα έσοδο.
Βέβαια, το πρόβλημα δεν είναι τοπικό, αλλά αφορά το σύνολο της χώρας και αναμένεται να πλήξει χιλιάδες επιχειρήσεις και εργαζόμενους.
Να σημειωθεί τέλος, ότι για το ίδιο ζήτημα, το Συμβούλιο της Επικρατείας, θα συνεδριάσει, με αυξημένη σύνθεση, τον προσεχή Ιούνιο.
 kalimera-arkadia

1 σχόλιο:

  1. καντινας-λιακρος-μενης-αργυρακη στη λαιμητονο.
    η νεα αποφαση τους διαλυει.
    αραγε τι θα γινει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή